Моите прадядовци и прабаби са дошли от Германия, Австрия и Полша. Родителите на Присила (съпругата му, бел.ред.) са бежанци от Китай и Виетнам. Съединенте щати са нация от имигранти, и ние трябва да се гордеем с това.

Подобно на много от вас, аз съм загрижен за въздействието на неотдавнашните изпълнителни заповеди, подписани от президента Тръмп.

Ние имаме нужда да пазим тази страна, но трябва да направим това, като се фокусираме върху хората, които всъщност представляват заплаха. Разширяване на фокуса на правоприлагането извън хората, които са реална заплаха, би застрашило повече всички американци, тъй като ще отклони ресурси, докато милиони незаконно пребиваващи хора, които не ни застрашават, ще живеят в страх от депортиране.

Ние също трябва да държим вратите си отворени за бежанците и тези, които се нуждаят от помощ. Това сме ние. Ако бяхме отказали бежанци преди няколко десетилетия, семейството на Присила нямаше да е тук днес.

И все пак, радвах се да чуя президента Тръмп да каже, че ще "измисли нещо" за "Мечтателите" (Dreamers)* - имигранти, които са били доведени в тази страна в ранна възраст от родителите си.

Точно сега 750 000 "Мечтатели" се възползват от програмата DACA**, която им позволява да живеят и работят легално в САЩ. Надявам се президентът и неговият екип да запазят тези им права и в следващите седмици аз ще работя с моя екип от FWD.us (имиграционно лоби на хора от технологичния бранш, съосновател на което е и Зукърбърг), за да намеря начин, по който да помогна

Аз също съм доволен, че президентът смята, че страната ни трябва да продължи да се възползва от "хората с голям талант, които влизат у нас."

Тези въпроси са лични за мен дори не само по отношение на семейството ми. Преди няколко години изнасях лекция в местно средно училище, където някои от най-добрите ми ученици бяха незаконно пребиваващи тук. Те са нашето бъдеще. Ние сме нация от имигранти и всички ние ще спечелим, когато най-добрите и най-умните от цял ​​свят могат да живеят, работят и да дават своя принос тук. Надявам се, че ще намерим смелост и състрадание, за да може да сближим хората и да направим света по-добро място за всички.

 

*Всъщност идва от DREAM ActDevelopment, Relief, and Education for Alien Minors - Развитие, взаимопомощ и образование на малолетните мигранти - проектозакон, който подпомага именно тези, доведени като деца от родителите си. Внасян неколкократно в Сената от 2001 г насам, без да бъде приет.

**Deferred Action for Childhood Arrivals - Забавено действие за пристигащи деца. Програма на Обама от 2012 г, която позволява някои малолетни незаконни имигранти да получат двугодишно забавяне на депортацията и възможност за разрешително за работа. Тръмп обеща да не го удължава.

Бел. ред - Марк Зукърбърг написа това в профила си в отговор на акта, с който Тръмп на практика забрани влизането на граждани от 7 държави в САЩ.