Премиерът в оставка Бойко Бориов призова служебния премиер Огнян Герджиков да направи пълна проверка на дейността на правителството в оставка. Борисов каза това при предаването на властта от неговото правитество на служебното.

"Искам да ви пожелая успех, защото отстрани може да е лесно, но всъщност сами ще се убедите колко е трудно. Народът поиска нови лица, нов тип управление, ние се съобразихме с това, което изборите дадоха като резултат. Много пъти в живота това, което си пожелаеш, става реалност. Пожелавам успех. Призовавам ви да разровите всичко, което има по министерствата, за да може тази спекулация по тази тема да се прекъсне. Ако има нещо, което да ви притесни, не само да го осветлявате, а директно на прокуратурата", заяви Борисов.

Той каза, че в момента "параметрите на държавата са такива, каквито не са били".

"Да стискаме палци на Григор Димитров. С проф. Герджиков сме се срещали и на кортовете доста пъти, балансът е изцяло положителен за мен. E, сега, като сте премиер, може и да е друго", пошегува се лидерът на ГЕРБ.

Това каза Борисов по повод мача на Григор Димитров срещу Рафаел Надал, който вървеше по същото време.

"За мен е чест да приема от вас този висок пост. Вие сте най-дългогодишният премиер на България в най-новата ни история. Ние оценяваме високо това, което сте направили, ще надграждаме. Вие поискахте да се направи сериозна ревизия. Не смятам да ви скършвам хатъра. С надежата, че няма много лоши неща да излязат. Ако някъде излезе, ние сме длъжни пред хората на България да направим така, както повеляват законите на страната."

 

 

Това отговори Герджиков на Борисов.