Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейската инвестиционна банка ще запази своето целево финансиране от 20 млрд. долара годишно за следващите пет години срещу глобалните климатични промени, съобщи в. "Индепендънт".

"Ние, европейците, трябва да водим свободния свят срещу климатичните скептици", обяви президентът на банката Вернер Хойер.

Според него Европа трябва да стане лидер и в инвестирането в следващото поколение устойчиви технологии.

Коментарите му сякаш са насочени към американския президент Доналд Тръмп, който е обещал да премахне стратегията на САЩ за борба с климатичните промени. Тръмп дори заяви готовност да изкара страната си от Парижкото споразумение, постигнато с много труд в края на миналата година.

Инвестициите в борба с климатичните промени вече съставляват близо четвърт от всичките заеми на Европейската инвестиционна банка. От 83 милиарда евро миналата година, 19 млрд. са дадени назаем именно за тази цел.

"Имаме за цел да осигурим 100 млрд. долара за действия по климата в следващите пет години, най-голямата сума, влагана от която и да е институция", каза още Хойер.

Коментари

Джибри дизатор 's picture
Джибри дизатор 
Хибридизатор

Не знам дали автентично-десните го разбирате,

но това е заплащане на сметката на Тръмп и САЩ, които се отказват от намаляване на емисии на въглероден диоксид и ще добиват и горят газ, нефт и въглища. Наздраве и предайте от нас, обикновените граждани на света много поздрави на майките на вашите брадърушки като ги обслужвате следващия път.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.