Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Много хора забелязаха рязката промяна в страницата на Белия дом вчера, след като Доналд Тръмп положи клетва като 45-ият президент на САЩ. Особено стресна хората фактът, че от сайта на администрацията WhiteHouse.gov изчезнаха страници за климатичните промени и LGBT правата.

Всъщност, промяната е напълно обичайна - сменя се президентът, сменя се и сайтът. По същия начин акаунтът в Twitter на Обама - @POTUS - вече е на Тръмп, а старите съобщения на бившия президент ще се намират на @POTUS44. Старият сайт може да бъде намерен в специален архив тук.

Разбира се, това е и знак към американците - новият им държавен глава не се интересува от тези въпроси. Тръмп многократно е обявявал, че смята климатичните промени за "измама", при това измислена от Китай, въпреки научния консенсус по въпроса и факта, че само преди дни 2016 г бе обявена за най-горещата, откакто има измервания. 

А премахванията на LGBT страниците са напълно в реда на нещата, като се вземат предвид хомофобските изказвания и политики на вицепрезидента Майк Пенс. Той от години прави опити да блокира всякакво законодателство, което предпазва хората с различна сексуална ориентация от дискриминация. И е против не само гей-браковете, а дори и гражданския съюз между хомосексуалните.

Първият акт на Тръмп в Белия дом пък беше да подпише заповед, с която да намали икономическата тежест от Акта за достъпно здравеопазване, политиката на предишния президент, известна като "Обамакеър". Тази заповед ще бъде последвана от отменяне на законовата рамка, която позволяваше много повече хора в САЩ да имат здравна застраховка. След кампанията и разговор с Обама Тръмп обаче заяви, че има и полезни решения, които ще пренесе в нов закон.

 

Коментари

Джибри дизатор 's picture
Джибри дизатор 
Хибридизатор

Казах ви още вчера, десните.

Вашият нов Рейгън ще довърши онова, дето Алцхаймера го започна - успешното унищожаване на Щатите, цивилизацията и голяма част от човечеството. Дотам ни докараха вашите западни идеали :/
kate pate's picture
kate pate
new

:-)

Жал ти е за педалите ли?
 's picture

Vladimir Radoslavov

Вечерта си легнахме в

Вечерта си легнахме в познатият свят а кoгато се събудихме на другият ден, светът вече се беше промени :-D

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.