Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Мисля, че е дошло време БСП да управлява".

Това заяви пред БНТ лидерът на социалистическата партия Корнелия Нинова.

"Виждаме, че имаме почти равен авторитет и подкрепа с ГЕРБ. Ние започнахме промяната. Отговорихме на тази промяна, която очакваха хората. Затова имаме самочувствие и желание да я доведем до край", каза Нинова.

Тя призна, че БСП е правила грешки и заяви, че няма да ги повтори. Като такива тя посочи безпринципните и непрозрачните коалиции. Като пример Нинова даде тройната коалиция, в която участваха БСП, НДСВ и ДПС, а премиер бе Сергей Станишев

"Коалицията, в която спорехме по плоския данък и в която се прие плоският данък, който тежи на БСП доста години", каза Нинова.

Тя заяви, че сегашните заявки на БСП са действия, които партията вече е правила, когато е била на власт.

"И са преизчислявани пенсии, и са опрощавани лихви на млади семейства за жилища. Направено е разумно, финансово обосновано", каза Нинова.

По отношение на идеята за създаване на фонд от 500 млн. лв. за българско производство и български предприятия тя заяви, че това е по подобие на "плана Юнкер", който предвиждаше 315 млн. евро за инвестиции в модерните технологии за по-слабите страни-членки на ЕС.

"Планът Юнкер социалистически ли е? Той е същото и е дясна мярка и се прави в Европа. Много европейски държави се възползваха от този план", каза Нинова.

И се обяви за грижа за националната икономика и българско производство.

"Няма как да управляваме с ГЕРБ. Нямаме нито една допирна точка", заяви Нинова.

По отношение на служебния кабинет Нинова заяви, че ще коментира министрите след 2-3 седмици по действията им. Тя обаче изтъкна, че това е първото политическо действие на президента Румен Радев и според нея при него засега няма разминаване между думи и дела.

"Не прави разлика между червени и сини, търси експертиза. Няма обвинения (за министрите - б.р.), че не си разбират от работата. Няма социолог начелно на МВР, например. Видно е, че БСП не му нареди кабинета, но вътре има и леви хора, така както има и десни. Каквото каже го прави. Действията на кабинета ще покажат дали всичко, което беше говорено, ще започне да се случва", каза Нинова.

Тя заяви, че избягва да обсъжда темата дали ще бъде премиер.

"Ако БСП спечели изборите и трябва да прави кабинет, очевидно, че лидерът ще го прави. Готова съм за премиер, но не ми е самоцел", каза Нинова.

Коментари

 's picture

Petyo9

Видиш ли

гладен комунист - нахрани го! Видиш ли жаден комунист - дай му вода! Видиш ли дрипав комунист - купи му дрехи и обувки! Само власт не му давай на комуниста Н И К О Г А!!! В никакъв случай!!! Защото тогава всички ще бъдем голи и боси, гладни и жадни.
Джибри дизатор 's picture
Джибри дизатор 
Хибридизатор

Управлението на Станишев

имаше най-добрите икономически показатели на кое да е правителство от 1878 г. насам. Това е медицински факт.
 's picture

Mark Watson

грешиш Дукус

На Бсп и мина времето да управлява., бсп бе колониална администация на Русия тук.
 's picture

Dimitar Simov, MD

Наглост

Хем им се пада хем им е ред...да направят с ГЕРБ ,,Коалиция за национална СТАБИЛНОСТ на доходите на 3хШиши''
 's picture

Dimitar Simov, MD

3×6i6i

:)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.