Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американският президент Доналд Тръмп продължава да спазва предизборните си обещания и подписа указ за построяване на стена на границата с Мексико, съобщи ABC News. По негови думи новото съоръжение ще блокира имиграцията и ще подобри сигурността и в двете държави.

"Нация без граници не е нация. От днес САЩ връща контрола на своите граници, заяви той. - Това ще помогне за разбиването на наркокартелите, ще спре прилива на незаконни оръжия и пари от Америка и към Мексико."

Тръмп обещава строежът на стената да започне до месеци и гарантира, че Мексико ще плати "100%" от цената. Засега обаче заповедта предвижда парите да излязат от джоба на американския данъкоплатец.

Мексиканският президент Пеня Нието повтори думите си от момента, в който идеята на Тръмп излезе наяве преди месеци:

“Мексико не вярва в стени. Повтарял съм го много пъти, Мексико няма да плати за каквато и да е стена."

Той отмени и планирано посещение в САЩ. Вместо това негови съветници пристигнаха във Вашингтон вчера, за да преговарят с американския президент.

Това е поредна стъпка към влошаване на отношенията на САЩ с единствената й южна съседка. Тезата на Тръмп е, че ще принуди мексиканците да платят, като им наложи санкции.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.