Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Прокуратурата разполага единствено със СРС-та по обвинението за опит за убийство на Делян Пеевски от страна на Цветан Василев.

В СРС-тата няма нищо - в тях не се споменава нито убийство, нито бомба - нищо, каза в студиото на bTV адвокат Николай Хаджигенов, който защитава един от тримата обвинени. - Моят клиент (Георги Христов, б.р.) въобще не се споменава в тях. 

Адвокатът подчерта, че съдът ненапразно ги е освободил в събота без никаква мярка за неотклонение. "Ние ще вземем определението на съда днес - че няма данни за престъпление изобщо", каза Хаджигенов. 

Той определи направеното от прокуратурата като "една глупост".

"Ние ги разпиляхме и те сега не са доволни. Ами, как ще са доволни?!"

На въпрос на водещите как си обяснява случващото се, той отговори, че това е първата известна публична стъпка във войната Пеевски - Цветан Василев. Самият Хаджигенов определи клиента си като обикновен човек, бизнесмен на 49 г. Той бил познат на Цветан Василев и с това се изчерпвала ролята му в цялато история.

"Прокуратурата е маша на политици, на бизнесмени, на кой ли не... То е всичко друго но не и прокуратура", каза Хаджигенов.

На настойчивите въпроси на водещите какво съдържат материалите по делото, - има ли описано тип покушение, кога е трябвало да бъде извършено, как, той каза:

"Това, ако го имаше, нямаше моите клиенти да са навънка."

Адвокатот обаче в никакъв случай не изключва занапред да бъдат скалъпени някакви "доказателства". Той каза, че за това имало "трайна такава практика у нас винаги".

 

Приказно... Само дето това го няма в делото 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.