Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Нали на всички ни е ясно, че оттук - насетне по-хубаво едва ли ще стане.

Поне през следващите две - три години.

Не искам да ви плаша, но скоро - след изборите ще чуете, че трябва да стегнете колана с още една дупка. Ако нямате дупка за стягане, ще пробиете нова. Ако пък изобщо няма място за такава... вие го мислете!

Тук не влизам изобщо в сценарий кой ще управлява. Защото който и да е той, ще хвърли камък в блатото на Орешарски. Все пак от него БСП и ДПС се отрехоха преди първи петли след евровота. 

Вие, разбира се, не сте виновни! Дори и да сте гласували за БСП, ДПС или "Атака" пак не разбрахте отговора на въпроса КОЙ, нали!

Мисълта ми е за това, че всичко на този свят се плаща. А икономическата сметка за политическото задкулисие ще дойде скоро. И никак няма да ни се хареса. Всъщност накуп ще дойдат не една сметка, а много.

Те всъщност вече започнаха да пристигат. 

Ето, новината за това, че "Стандарт енд Пуърс" са ни свалили рейтинга също е своеобразна фактура. Същото е като банката да ви вдигне вноската по ипотечния или потребителския кредит. Разлика няма, защото заемите на държавата нали знаете кой ги плаща?

Всъщност не е точно така! Кредитите на държавата са големи и се плащат дълго - няма да сте само вие. За децата ви също ще остане.

Войната между Делян Пеевски и Цветан Василев и съдебното съучастие в нея също е сметка за плащане. Става дума за бизнеси, които отдавна са отчупили поне десятък от целокупната ни икономика. Който и да загуби, няма да загуби само себе си. Ще страдат хиляди или стотици хиляди.

А "Южен поток"! И той е касова бележка - за има-няма 4 милиарда лева. Или поне ние така си мислим, защото се знае само, че договорът е подписан. Какво пише вътре не е ясно. Както не е ясно и дали Москва и Брюксел изобщо ще се разберат за тръбата, която ние ще платим. 

Скоро ще дочакаме и новата сметка за тока! Тя със сигурност ще е много по-висока, отколкото мислите. Защото евтиният ток винаги излиза по-скъпо. Между другото догодина цените трябва да се либерализират, а това е съвсем ясно какво означава. Образно казано сметката на енергото ще дойде заедно с лихвите за миналия период от време. Период, който обхваща не само управлението на сегашното правителство.

Единственото хубаво в целия хаос, който предстои, е, че си имаме валутен борд. Финансовата система е стабилна точно благодарение на това, че не е независима.  

 

Ключови думи

Коментари

on

Има един откачалник във фейкбуук, който обяснява как свободните държави трябвало да имат валута, независима от другите валути. "За свободен независим лев" или нещо такова. Така че има мераклии и борда да падне - да ни изгорят и спестяванията (който има).

Станишев трябва да го съди Народния съд. С тези поразии, които направиха, дълго ще има да плащаме. Да им го...

стелт

Всичко е вярно. С изключение на последното изречение. На бедния му трябва свобода. Това е единственото му богатство. Свободата за собствени решения трябва да се отнема на глупавия, лудия и на престъпника! Което е нашия случай.

s.metanov

Точно така, Стелт. Напълно си прав. Проблемът не е в бедността, а в другите неща, които изреждаш. :)

стелт

Имам пет минуса за нещо, в което вярвам. Най-учтиео моля някой от поставилите минус да ми обясняи с какво не е съгласен? Не е са съгласен, че и на бедния му е необходима свобода? Или не е съгласен, че на глупавия, лудия и на престъпника трябва да се отнема свободата за решения? Анонимността нви защитава. давйте мнение!

стелт

Първият минус с минус се отчете. Демек, няма аргументи. В главата му бушува сал една омраза. Класова ли, лична ли?! Наред са следващите четирима!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.