Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

За 28-и път България отново се представя на “Зелената седмица” в Берлин – най-голямото в света изложение на аграрни продукти и на хранително-вкусовата промишленост.

Министърката на земеделието и храните Десислава Танева откри българския щанд. Тя посрещна германския си колега Кристиан Шмидт, който по традиция посещава щанда ни в деня на откриването на “Зелената седмица”.

Този година 10 български фирми представят продукцията си по традиционни рецепти – “Панагюрска луканка”, филе “Елена”, роле “Трапезица”, суджук, пастърма, малиново и капиново вино, биосокове, сиропи от ябълки, рози, арония, бъз, малини, орехи, мед, сладка, сушени плодове, сирена и подправки.

Всичко е за продан. Цените обаче са неоправдано високи. Бутилка мастика се предлага за 20 евро, ракия за 15 евро. Такива цени в Германия няма, да не говорим за България, където бутилка маркова ракия варира от 9 до 15 лева.

На достъпни и реални цени се предлага козметиката ни, произведена на базата на розово масло – от 2 до 5 евро за крем за ръце и лице, изящни свещи и сапуни под формата на роза, стилни опаковки.

“Зелената седмица” се провежда за 82-ри път. На изложението, което продължава до 29 януари, са представени 1650 изложители от 66 държави. Очакват се общо близо половин милион посетители. Входът е 14 евро.

Тази година партньорска страна е Унгария, преди нея миналата година Мароко. През 2018 година партньорска страна ще е България. На такава държава се предоставя цяло хале.

Как ще се представи България, предстои да видим.

Крайно време е и да помислим и да стъпим трайно и убедително на големия германски пазар за храни и напитки. Засега присъствието ни е повече от скромно – сирена и кисело мляко. Къде са луканките ни и другите месни деликатеси? Къде са вкусните ни домати, грозде и ябълки?

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.