Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

 Първото ми посещение в европейска държава ще бъде в Албания, обяви папа Франциск пред стотиците хиляди поклоници и туристи, събрали се на площад "Свети Петър" в Рим. "Ще отдам почит на хората, страдали десетилетия от комунизма", обясни той решението си.

Визитата в Тирана ще бъде за един ден - на 21 септември т.г., съобщиха от Ватикана. И допълниха, че светият отец е искал да посети страна "с дълго потъпквани социални и религиозни права", както и с продължаваща и до днес бедност. Известно е, че Албания е най-бедната държава в Европа. 

Слад като страната се освободи от комунистическата тирания през 1992 година, само година по-късно тя бе посетена от папа Йоан-Павел II. Франциск, който бе избран за глава на Римокатолическата църква през март миналата година, досега е бил в Бразилия и Израел, където посети и Витлеем, който е под палестинско управление.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.