Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Дебилно обвинение и въпиюща простотия. Това заяви адвокат Николай Хаджигенов, който е защитник на Георги Христов, един от обвинените за подготовка на убийството на ДПС депутата Делян Пеевски. 

Снощи Софийският градски съд освободи от ареста тримата задържани, обвиняеми за готвеното покушение на депутата от ДПС Делян Пеевски. Не им е наложена каквато и да е мярка за неотклонение, защото няма доказателства.

Прокуратурата и МВР никога не са действали по този начин срещу престъпните кланове, а съм сигурен, че имат доказателства, каза Ханжигенов в предаването "На светло" по Нова телевизия.

Според адвоката името на неговия клиент дори не се споменава в материалите по делото. Христов бил задържан само за това, че е бизнеспартньор с един от другите двама задържани, а с другия се познава от 20 години.

Юристът смята, че обвинението се базира на показания, дадени от някой си Бисер, който първо е бил задържан, а след това е получил статут на основен свидетел по делото.

Има само СРС-та и свидетелски показания. Името на Пеевски обаче се споменава само от свидетели на обвинението. За убийство обаче не се говори и няма дори и евфемизъм за такова нещо, каза още адвокат Хаджигенов.

Според него ако прокуратурата обжалва съдебното решение за освобождаване на тримата задържани, това само ще покаже, че падението на институцията продължава.

Обвинението за тежко престъпление е просто малоумно, каза адвокатът.

Съдия Димитрина Ангелова съвсем правилно е приела всички аргументи на защитата, отбеляза той.

Според адвокат Хаджигенов сработването на прокуратурата с олигархични интереси е започнало още по времето когато главен прокурор бе Никола Филчев и след това само се е засилвало.

Не сме държава вече. Прокуратурата, МВР и Висшия съдебен съвет трябва да се разрушат и да бъдат изградени наново, каза още адвокатът.

Съдебното заседание снощи се проведе в МВР болница, защото един от арестуваните – Красимир Методиев е в прединфарктно състояние и е в интензивното отделение още от петък. Третият обвиняем по делото се казва Венцислав Върбанов. 

Ключови думи

Коментари

Index

Ще ги пуснат поради липса на доказателства, ма човечеца в прединфарктно състояние може и да си замине...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.