Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Следейки, преглеждайки материалите по делото (по което е обвинен, б.р.), аз имам подозрения и се чудя дали Сотир Цацаров не е проводник на хибридната война – на руската хибридна война в България!

Това каза обвиняемият военен министър в оставка Николай Ненчев, срещу когото прокуратурата напоследък се стовари с цялата си строгост. Той обаче уточни, че вярва в правосъдната система и не обвинява цялата прокуратура:

Обвинявам Сотир Цацаров – лицето. Срещу което вече има протести... организираме се. Ние ще подкрепим и ще излезем на улицата.

Пред бТВ Ненчев напомни, че част от обвинението срещу него е, че е накърнил интересите на руската РСК МиГ, като се е отметнал и е сключил договор за ремонт на самолетни двигатели с Полша. А така е изложил на риск и български пилоти, които не са летели.

Мен въобще не ме интересува РСК МиГ! Нито чуждите компании, нито Русия, нито някоя друга страна. Аз съм защитил изцяло българския интерес.

Имаше едно рамково споразумение с РСК МиГ, което на мен лично ми се стори твърде подозрително. И сроковете, и цената, обяви Николай Ненчев.

Според земеделеца, освен другото "хора му казали, че Русия не изпълнява в срок своите задължения", а от друга страна и цените доста били нараснали. 

Той насочи прокуратурата да разследвала по-скоро комисионерите, които преди са получавали разликата от твърде високите цени на руснаците.

Къде са отивали тези средства, в мафията ли? Т.е. - кой пази мафията си, каза той явно по адрес на прокуратурата.

Той каза, че от години не са увеличавани толкова ресурсите на авиацията. Ненчев напомни, че всъщност дори е спестил пари на държавата и че нальотът е започнал да се увеличава от времето, в  което е на тази позиция.

Ние с този договор спестихме на държавата 6 млн лв. Което е много странно, да се повдига обвинение.

Той направи оценка и за новоизбрания президент Румен Радев:

Ген. Радев беше изключително голям привържениик на атлатнтическата идея – на НАТО. И това е очевидно от неговите докладни. Нещо много странно се случва във времето, рязко се променя неговото отношение към атлантизма въобще и той почва да търси някакви форми за сближаване с Русия - изреди Ненчев.

И този момент някак си съвпада с онзи момет, за който говори Решетников, който каза: „ние спазаримхме българския кандидат“.

Ненчев говори и за искането си от ДАНС да му отговорят дали е бил подслушван и следен, защото като военен министър от НАТО е имал достъп "топ сикрет". Но никой не му казва.

Той каза, че очаквал "десетки други обвинения".

Коментари

Джибри дизатор 's picture
Джибри дизатор 
Хибридизатор

Добре, "вдясно" имаме вече пълен кръг.

Едните не обвиняват лицето, а системата, а другите - лицето, а не системата. А след коалицията и поредния й провал ще са виновни всички, освен "десните". Познато?
 's picture

sardita

Отговорът е елементарен. И

Отговорът е елементарен. И системата, и лицето! Системата позволява на лицето да се гаври безнаказано с кого си поиска. Системата позволява такива лица да нарушават Конституцията като непозволено се намесват в сферата на политиката, а чрез това и в икономиката. Чрез безконтролната власт на лицето системата се бетонира, съпротивата почти няма шансове. А такива като теб тържествуват.
mardafi .'s picture
mardafi .
mardafi

Мда - свинята прокурор трябва

Мда - свинята прокурор трябва да бъде отстранена , може и биологично - как дойде
 's picture

sardita

небрежен и елементарен текст

Не стига, че Ненчев не умее да строи точна и стегната фраза, но и авторският текст е некадърен. Малък пример: "Ненчев говори и за искането си от ДАНС да му отговорят дали е бил подслушван и следен, защото като военен министър от НАТО е имал достъп "топ сикрет". Но никой не му казва." Е това - "но никой не му казва"- избива рибата. Още един пример: "хора му казали, че Русия не изпълнява в срок своите задължения", а от друга страна и цените доста били нараснали." Ако Ненчев така неподходящо се е изразил, то авторът (и редакторът!) би трябвало да не използва цитата, а да преразкаже съдържанието. Следващата част "...от друга страна и цените доста били нараснали." ,вече преразказан текст, издава или небрежност, или липса на езиков усет. Изречението трябва да бъде поне следното: освен това и цените междувременно доста са се увеличили". Да отмина ли печатните грешки? Позволявам си тази критика като човек с над 30-годишна практика в пресата и в специализирани издания. Държа на този сайт, защото политическите ми възгледи и ангажименти са в тази посока и не ми е все едно какво е професионалното му ниво. А то се отразява на авторитета му, дори подсъзнателно.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.