"Презареди България" ще е името на новия политически проект на евродепутата Николай Бареков. Това стана ясно на провелия се днес Трети национален конгрес на партията на старата му партия "България без цензура". Тя бе разпусната, а форумът се превърна в учредителен за новата му формация. 

Самият Бареков бе избран единодушно за лидер. Той се появи на форума с фланелка с лика на Христо Ботев.

Името "Презареди БГ" пък бе избрано през седмицата след допитване до подрръжници в интернет. Гости на конгреса бяха бившият служебен премиер Ренета Инджова, лидерът на "Партията на българските жени" Весела Драганова, бившият евродепутат от "Атака", който след това направи своя партия Димитър Стоянов, бившият предстоятел на храм-паметника "Александър Невски" архимандрит Дионисий. Георги Балабанов - брат на имитатора на Бойко Борисов - Ненчо Балабанов, пък бе представен като ново лице в партията и ще бъде неин заместник-председател.

Европедепутатът направи обзор на управлението на България, като посочи, че страната ни е останала най-бедната държава в Европа, съобщи БНР. По думите му корупцията и бедността са в симбиоза, като корумпираните политици правят народа беден. Той се обяви за опозиция на Бойко Борисов и ГЕРБ отново. 

Първите задачи пред новата партия са обединени в "Малка харта". В нея се говори за борба с корупцията, рестарт на медийната среда, въвеждането на мандатност на депутатите, образователен ценз за гласуване, казарма с образователен елемент за неграмотните, мажоритарни избори и т.н.