"Ще сложим по полицай в село или полицай на две села."

Това обеща премиерът в оставка Бойко Борисов в началото на редовното заседание на Министерския съвет тази сутрин. То започна с церемония по награждаване на трима директори на областни дирекции на МВР за доблест и заслуга. Отличените са директорът на ОДМВР - Бургас ст. комисар Калоян Калоянов; директорът на полицията в Хасково ст. комисар Ангел Ганчев и директорът на областната дирекция в Шумен ст. комисар Ялчън Расим.

След церемонията премиерът в оставка заръча на отличените:

 "И отивате да поемате снега! Честито на наградените, тези хора се справяха много добре през тези години.“

Освен жива полицейска сила, Борисов обеща, че полицаите в селските райони ще получат и автомобили. Това ще стане, след като пристигнат новите коли на МВР. Тогава по-старите ще бъдат разпределени из страната в най-малките населени места.

 „Тези автомобили, които ще подменим в големите градове, ще вършат прекрасна работа по селските райони“, заяви Борисов, цитиран от "Фокус".

 

 

Истината е, че полицейските "Опел Астра", които сега са на въоръжение, са напълно грохнали, а търгът за нови коли се бави поради обжалване на един от участниците. 

"Очакваме за първи път след 2008 г. да завършим годината с излишък в държавния бюджет от около 1,5 млрд. лв., което е 1,6% от БВП. За 2016 г. НС бе приело дефицит от 2%. Спрямо 2015 г., когато имахме дефицит от 2,8%, подобрението е с 4,4% от БВП.", съобщи още премиерът.

На правителственото заседание са обсъдени и резултатите за изминалата 2016 г. от действията на кабинета и МВР да ограничаване на мигрантския поток и овладяването на произтичащите проблеми. "Малко над 40% е средният спад на влезлите бежанци през изминалата година, за декември спадът е с 60%.", обобщи Борисов във фейсбук.