Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Няколко души от близкото обкръжение на банкера Цветан Василев са задържани, научи Клуб Z. Самият председател на Надзорния съвет на КТБ не е сред тях. Предполага се, че той е в чужбина. 

Клуб Z потърси Василев за коментар на случващото се, но мобилният му телефон беше изключен.

В същото време полиция обгради тази сутрин бизнес сградата на столичния буревард "Цар Борис III" 159, в която се помещава ТВ7. В същата сграда обаче има и офиси на КТБ. По сведение на журналистите от телевизията, проверките са в банката, но заради общия вход, всички се обискират на влизане и излизане.

Прокуратурата излезе с официално съобщение, което обаче не отговори на въпроса точно кого и за какво проверяват органите.

"На 13.06.2014 г., в рамките на образувано досъдебно производство, са извършени множество действия по разследването, включително претърсване и изземване на документи в офиси на търговски дружества. Претърсванията са извършени в сградите и помещенията по официалните адреси на регистрация на тези дружества, след издадени предварително 19 разрешения от Софийски градски съд.

До момента не са извършвани такива действия в сгради на банкови институции и офиси на медии", се казва в съобщението.

Това може да означава, че в сградата на КТБ и ТВ7 има офиси и на други фирми.

На този фон медиите тиражират три версии за случващото се - поръчителство на убийството на Делян Пеевски, сигнала на "Протестна мрежа" или разследване на купуване на гласове в полза на приеманата за близка до банката партия "България без цензура".

Клуб Z обаче потвърди, че не става дума за евентуално поръчано убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски. Въпреки това БНР цитира свои източници, според които точно това била причината.

Единственият известен сигнал до прокуратурата срещу Цветан Василев е подаден от "Протестна мрежа". Той бе срещу трима души - банкера, Делян Пеевски и Николай Бареков за "организирана престъпна група". Вчера главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че работата по сигнала напредва.

"Проверката на едното лице е на фаза разпит (Цветан Василев е бил нередовно призован в СДВР преди два дни, б.р.), проверката за второто лице е почти пред финализиране на данъчните проверки спрямо него и негови близки (става въпрос за Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева, б.р.), може би с определени резултати. По същия начин е проверката и по отношение на трето лице", информира главният прокурор."

Третата версия е за участие на близки до банката лица в схеми за купуване на гласове на последните избори за Европейски парламент.

Полицаи проверяват всеки на входа на бизнес сградата

В тази сграда има кабинет и председателят на Надзорния съвет на банката Цветан Василев. Полицаите проверяват дали служителите на банката изнасят документи, папки, флашки и т.н.

Униформените ще останат поне до вечерта пред сградата

Снощи КТБ разпространи официална позиция по повод изявленията на прокуратурата и интерпретациите в медиите на случващото се.

"При тези обстоятелства възниква обоснованото съмнение дали органите на досъдебното производство не се използват за участие в една абсурдна и противозаконна кампания за уронване на престижа и търговския имидж на една от най-големите и стабилни български банки", пише в позицията на КТБ.

Малко след 14 часа сградата напусна и бившият председател на СДС Пламен Юруков. Той води предаване по NEWS7. Десетки репортери остават пред сградата.

 

Ключови думи

Коментари

Ади

Преди време, всъщност, когато стана скандалното назначение на Пеевски за шеф на ДАНС, същият се оплака, че протестите срещу него са всъщност плод на организирана акция срещу семейството му. Сега пък вече искат и да го убиват? Дали няма предвид метафорично?

Александър

Интересно ми е, че още никой не даде свястно обяснение защо Пеевски посещава кабинета на Цветанов и дали това няма връзка?

Вяра

Корпоративна търговска банДа! А явлението Дебелян, може да иде курбан! Много, ама много се сгъсти в държавата напоследък, пък и народа и медиите не спят.... Властта е в паника и тря**а нещо да правят! Утре е 14 юни ;)

Радо

Да ги проверяват! След това да се прехвърлят и към Платената мрежа!

Алекс

Делян явно си има влияние да си организира подобни сбирки ...

д-р Пeтроff

Явно борбата на Главният хидроиженер на Републиката с Газпром се засилва.Така ще е,докато не го поканят за експертиза.И платят експертизата разбира се.Да си вземем пуканки. Вече не съм сигурен,че само с избори ще стане работата. Прокуратурата на Сава и Пеевски проверява банката на Цветан и КТБ за това,че Василев е поръчал да убият непознатият(както той твърди) Пеевски. Това ми прилича като сигнал от Бареков и като атентата срещу Бареков. Измислен сигнал и измислен атентат,но поводи да се демонстрират мускОли.

лили

На Борис III Василев има няколко фирми!Далаверата е финансова.

Цветан

в понеделник в Цкб да хванете "Гювеча" и Дърводелеца :))

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.