Безжизненото тяло на генерал Олег Еровинкин бе намерено на задната седалка на служебния му автомобил и то в центъра на Москва, съобщиха руските медии. 

61-годишният висш чиновник бе началник на кабинета на шефа на "Роснефт". А както е известно Игор Сечин е един от най-приближените хора на президента Путин. Именно той назначава Еровинкин още през 2008 година за началник на секретариата на Сечин, който по онова време е земестник-председател на Министерския съвет на Русия.

Според разследващите органи, смъртта не е вследствие на някакви насилствени действия. Но не се разкрива от какво точно е починал Еровинкин. От централата на "Роснефт" са потвърдили новината. В Москва се говори, че е бил убит, защото е разполагал с много опасна за най-висшата власт информация.

Още от 1976 година Олег Еровинкин започва работа в КГБ. След промените, в началото на 90-те години преминава на работа в администрацията на Борис Елцин. От 1994 година до 2008 година е работил в Управлението за защита на националните тайни, както и към Управлението за информационно и документално осигуряване на президента на Русия.

Когато през 2012 година Игор Сечин оглавява "Роснефт", Олег Еровинкин се премества заедно с него в компанията.