Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Глупаво е да се отрича, че бъдещето е тясно свързано с развитието на роботите и различните роботизирани системи. Но същевременно, на фона на значителния напредък в тази област, психолозите се опасяват за психиката на хората, пише специализираното издание Trusted reviews.

Само след няколко десетилетия хората ше започнат да живеят с роботите, да правят секс с тях и дори да се сключват брак с тях. Така поне предполага проф. Дейвид Леви - автор на бестселъра "Любов и секс с роботи - еволюцията на отношенията".

Това е по-вероятният сценарий за развитие на събитията, отколкото бунт на машините. Според Леви първият брак между човек и робот може да се състои още преди 2050 г. Тоест, границите на морала в отношенията между хората и машините ще бъдат премахнати. Роботите все повече заприличват на хората - при това те могат да бъдат направени привлекателни, отбелязва специалистът.

Дейвид Леви изказа наскоро съображенията си на конгрес в Лондон, наречен на неговата книга.

С други думи, роботът е отличен компаньон. Той демонстрира съчувствие, гарантира подкрепа, не се оплаква, не ревнува. На него може да му се доверяват.

В действителност това е идеалният модел за съпруг (съпруга). Често хората не могат да отделят емоциите от работата. Това води до формиране на привързаност. И като се изхожда от тази позиция, човек напълно може да се влюби един ден в робот. И този ден изобщо не е далече. Особено на фона на факта, че все още не съществуват закони, които да забраняват любовта между човек и робот.

При положение, че Дейвид Леви е предрекъл първия такъв брак след по-малко от 35 години, това означава, че вече се е родил първият човек, който ще се "вземе" с робот, отбелязва Trusted reviews.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.