В Дряново на пазара единственият разпознаваем десен политик е Радан Кънев. Това каза пред бТВ политологът Евгений Дайнов, коментирайки свое собствено малко социологическо проучване в града. Според него Кънев и онези, които са напуснали управляващата коалиция, са спечелили.

"Тези, които се махнаха, те ще оцелят. Тези, които останаха, избраха да потънат. В Дряново на пазара единственият разпознаваем десен политик е Радан Кънев. Бидейки единствен разпознаваем той очевидно спечели. Новият проект е един  - на Христо Иванов. Покрай него се очаква да се групират партии, движение, граждански иницаитиви, НПО. В най-добрия случай трябва да се присъедини ДСБ. И други партии, по-малки, заедно ходим на протест най-малкото. Нормалните срещу модела кой", коментира Дайнов.

Той каза, че е бил изненадан от това, че Реформаторскикят блок е взел мандата. Според него това или е политическа безпомощност, "да си подържим мандатчето една седмица в ръчичките" или е опит за някаква много хитра игра с ГЕРБ.

"Има нещо неприлично в това да имаш 13 депутата и да искаш да сформираш правителство. Не очаквах да се случи. Никой не очакваше Бойко Борисов да подава оставка, защото неговият кандидт-президент е загубил. Псемаш отговорност като лидер на партията", каза още Дайнов.

Той каза, че позитивното в политиката за 2016 г. е развитието на Христо Иванов, който е напуснал системата без да бъде смачкан, запазил е образа си и е влязъл в политиката.

"ГЕРБ е в режим в свлачище", заяви Дайнов.

И допълни, че при БСП има тенденция за повишаване на доверието. Според Дайнов ДПС също е в спад.

"Ахмед Доган прекали със своята харизма, магия, мистериозност. Българските турци не са идиоти, вече не желаят да бъдат представлявани по този начин", каза политологът.

Според него мястото на балансьор се очертава да бъде заето от обединените патриоти, които се очертава да имат повече гласове от ДПС.