Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

39-годишният Тодор Владимиров, когото спасители издирваха пет дни в Стара планина, е жив. Той се е появил сам в хижа "Васил Левски", след като е чул хеликоптера, който го търси. По-рано днес в акцията се включи и военен хеликоптер. Сигналът за изчезването на Тодор беше подаден във вторник следобед.

Пред бТВ Владимиров разказа, че оборудването му се е оказало дефектно, палатката е протекла, спалният чувал се е наводнил и той е тръгнал към хижата. Той поясни, че не е знаел, че го търсят и се извини.

"Времето се влоши, опънах палатка и стоях, докато се нормализира. То не се нормализира, свърши ми газта и надолу. По принцип от шест дни съм на палатка горе, четири дни не съм се обаждал и съм шест дни по билото", каза Владимиров.

И допълни, че не е видял хората, които са го издирвали.

"Бях почти на билото, на 400 метра под Ком-Емине, на 2000 метра надморска височина. На палатка бях през цялото време, имах един стек цигари, ядки, фъстъци, бренди", обясни Тодор.

И каза, че не се е уплашил от времето, защото и друг път е виждал виелици на билото.

Тази вечер Владимиров ще остане в хижа "Васил Левски" заедно със спасителите и с рейнджърите, които го търсеха.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.