На 31 март тази година Националният дворец на културата в столицата отпразнува 35 години от построяването си, към който като подарък ще получи и първия си ремонт. 

Главният изпълнителен директор на "Български пощи" Деян Дънешки и д-р Людмил Веселинов - член на борда на директорите на НДК, отбелязаха юбилея, валидирайки пощенско-филателно издание. То е шестото поред в дългата история на Двореца, като първото е пуснато през 1981 г. по повод откриването.

То се състои от една пощенска марка с винетка с номинална стойност 1.50 лв. и специален пощенски печат. Художникът е именно Людмил Веселинов.

ази марка беше предизвикателство. Трябваше внимателно да се подбере вида изображение и какво да включва то. НДК е своеобразен музей на монументални произведения на изкуството и изборът измежду тях е много труден", обясни той.

Шефът на "Българска поща" Деян Дънешки и художникът Людмил Веселинов валидират заедно юбилейното пощенско-филателно издание.

Пощенската марка е с ефектна фотография на НДК, а винетката съдържа заедно три емблематични творби - конната фигура, дело на проф. Емил Попов, стенен килим на Ана Тузсузова и емблематичното слънце на Стефан Кънчев, знакът на Двореца.

"Тези три символа дават популярност на Двореца и България, а марката е един от най-стойностните посланици пред света", заяви Веселинов.

За радост на филателистите марката ще излезе в щедър тираж - 14 000 бройки.