Поне още един бенефис ще направят Златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика. Снощното шоу в зала "Арена Армеец" имаше грандиозен успех, а още преди началото му гимнастичките (вече бивши) се обърнали към Илиана Раева с молба за още един спектакъл.

Това стана ясно на пресконференция снощи, а Раева - шеф на федерацията по художествена гимнастика, и Християна Тодорова, потвърдиха намерението.

Първоначално идеята беше за само едно представление - на 17 ноември. Имаше предложения за турне в зали из цяла България, но грациите отказаха. След изживяната снощи емоция и начина, по който над 14 000 зрители в залата ги посрещнаха, момичетата са категорични, че искат втора изява. 

Илиана Раева разкри, че получава писма и обаждания от цяла България - дори гневни, с молби за повече дати. Вече се водят преговори за втори бенефис на 5 декември. И за шоу в Русе. Има интерес и от Варна, Пловдив... Проблемът на Града под тепетата е, че новата зала "Колодрум" не може да приеме такова събитие.

"Съсипана съм от емоции. Смазана съм. Знаех, че ще бъде нещо много вълнуващо, но не чак в такава степен", коментира Раева пред Нова тв тази сутрин. - "Музика, ефекти… Момичетата играха с толкова страст, вложиха се във всичко. Беше разтърсващо! Надмина всичките ми очаквания."

"Подходихме много професионално, доверихме се на професионалистите от 24/7. Направихме едно запомнящо се за феновете представление. Огромно благодаря на всички, които бяха в залата - те направиха събитието още по-запомнящо се! Викаха, крещяха, ръкопляскаха… Страхотно беше”, допълни тя.

В студиото бе Християна Тодорова, едно от Златните момичета.

"Пресъздадохме всички съчетания от последните 7 години. Всяка изигра и индивидуален танц, в който характерът й беше показан по различен начин. Всяка изигра своето любимо съчетание. Емоцията беше невероятна. Не съм вярвала, че можем да направим такова шоу! Беше много по-различно от това, което сме свикнали да правим през всичките тези години. За първи път излязох да играя напълно освободена. Почувствах удоволствие, надявам се да е проличало. Дано съм пресъздала емоцията", каза Християна.

Тя и останалите момичета още вчера - на последните приготовления преди събитието, посрещнали Раева с желанието за втори бенефис. Самата Илиана Раева не е гледала дори генералната репетиция, искала да остане изненадана за самото шоу.

Съпругата на Наско Сираков сподели, че не е присъствала на нито една генерална репетиция, за да може да види грациите по време на бенефиса.

"Не знам дали това може да бъде нашето бъдеще, но определено искам да го повторим. И още повече хора да го видят, защото на живо е по-различно, отколкото като го видиш по телевизията. Беше направено много професионално, работихме с истински професионалисти. На световно ниво беше нашият бенефис", допълни Християна.

"Тези момичета имаха паметна кариера, която имаше възможно най-добрият завършек. Нищо по-красиво не можеше да се направи за край на тяхната кариера и начало на новия ансамбъл", заяви Раева.

Най-вълнуващият момент снощи в "Арена Армеец" бе появата на Цветелина Стоянова, която през юни скочи от 6-ия етаж на жилищен блок.

"Цвети Стоянова е много добре, беше много щастлива. Видяхме се с нея преди бенефиса. Видях, че хората много я аплодираха. Щастлива е, добре е, възстановява се. Много грижи се положиха за нея. Държавата положи усилия да получи най-добрата рехабилитация. Продължава да се възстановява”, обясни Раева.

"Когато тя е добре, и ние сме добре. Вчера, като я видях… Беше много емоционален момент за всички. Аз трябваше да изляза да играя точно след нея. Емоциите в мен надделяха, разплаках се. Имах точно 30 секунди да се "събера" и да изляза да играя. Как става това? С дългогодишен опит. Аз съм 18 години в залата. Ако това не мога да направя, какво друго да направя?", сподели Християна.

"Получихме много любов от хората. Това ни даде криле да преодолеем всичко онова, което се случи преди Рио. Този ужасен стрес. През всичките години, когато момичетата са били атакувани, тази любов, вярата на хората в нас ни помагаше. Това е екзотика на фона на действителния живот. Да съществуват момичета с такъв характер и визия, да бъдат един истински много достоен пример за подрастващите в България... Залите ни се пълнят, има наплив цялата страна. Това е по-важно от всичките медали. Накарахме всяко българско сърце да се чувства велико", каза за финал Илиана Раева.

А за Християна и другите Златни момичета, финалът е отворен за бъдещето:

"Всяка една има план за бъдещето си. Още не сме приключили със залата обаче. До второто шоу ще се занимаваме с това нещо."