Златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика изиграха последното си съчетание. Всъщност изиграха повече от едно съчетание в края на турбулентна година, в която минаха през ада, но след това спечелиха бронз на олимпиадата в Рио де Жанейро. И сложиха край.

Тази вечер Златните - Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Любомира Казанова, Катрин Велкова и Елена Тодорова, бяха изпратени от повече от 12 хиляди зрители в претъпканата зала "Арена Армеец" на бенефис, в който имаха хем различни роли, хем всяка една игра себе си.

Присъства и Цветелина Стоянова - не на подиума, а на трибуните. Шоуто бе и за нея. През юни Цвети скочи от 6-ия етаж на жилищен блок, но сега е почти напълно възстановена. 

Цвети Стоянова с приятеля си Александър Любенов, вратар на "Локомотив" (Сф). Снимка фейсбук

Публиката скандира името на Цвети, която излезе почти сред феновете, повече от минута и тя не успя да сдържи сълзите си. Това не беше по сценарий, а сълзи потекоха не само от нейните очи.

Разтупкаха се много сърца в и без това високия пулс на 17 ноември. Като стана дума за тази дата, в ложата бе и човекът, който свързваме повече от всеки друг със 17.11. - Емил Костадинов.

А на подиума гимнастичките играха по отделно, бяха представени на видеоекран, Илиана Раена и Ина Ананиева говориха за тях... Те започнаха с общо съчетание - четирите от Рио и още две момичета - Катрин Велкова и Елена Тодорова, част от предишния ансамбъл. За следващия национален тим остава единствено Любомира Казанова, която замени Цвети Стоянова.

Публиката посрещна емоционално и възторжено всяка поява и всеки един гост. А сред гостите на шоуто личаха бившият волейболен национал Владимир Николов и поп звездата Влади Ампов-Графа.

Толкова пълна залата не е била дори за турнирите от Световната купа по художествена гимнастика.

Около час преди началото компанията "Петрол" даде специален коктейл, на който всички момичета получиха златни медали, а също така Ина Ананиева и Илиана Раева.

И след това беше време за шоу.

Всичко започна с общо съчетание на 7-те момичета, облечени с черни екипи. Последва видео, в което всяка една разказа за първите си стъпки в гимнастиката. Имаше много снимки от детството им.

Последва пауза, в която Графа изпя част от най-големите си хитове. 

Започнаха индивидуалните съчетания. Една след друга - в нестандартни и различни роли, играха Катрин Велкова, Елена Тодорова, Ренета Камберова, Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Християна Тодорова и Любомира Казанова. Тя бе последна, с което вероятно се търсеше символика за бъдещето на ансамбъла.

Треньорката Ина Ананиева и Илиана Раева, президент на БФ по художествена гимнастика, казаха по нещо за всяко от момичетата - характерното.

Финалът дойде с емоционални думи на Раева и Ананиева, а треньорката представи новият ансамбъл. Накрая играха всички заедно - Златните и бъдещите Златни.

Доста преди това обаче - като пауза между индивидуалните изпълнения, микрофонът взе Владо Николов. Той благодари на Златните. На него принадлежи и лафът на знаковата вечер:

"Когато започвах да играя волейбол, тези момичета не са били родени. А това лято се пенсионирахме заедно от спорта."