Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Московчанинът Роман Масленников подаде иск срещу телевизионния център "Останкино", който според него е виновен за затъпяването на населението, предаде РБК.

Това ставало чрез програмите, които телевизията излъчва. Ищецът иска обезщетение в размер на 987 600 рубли (14 300 евро).

В иска си Масленников изтъква, че през последните няколко години започнал да усеща зависимост от всекидневното гледане на предаванията по различните канали.

"Ако всеки ден не гледам телевизия поне по 30 минути, настроението ми рязко се влошава, апетитът ми намалява и по този начин се нарушава обмяната на вещества в целия организъм", пише ищецът.

В резултат той започнал да гледа телевизия най-малко по два часа на ден.

В резултат след шест месеца московчанинът забелязал, че равнището на интелекта му значително спаднало, паметта му рязко се влошила, а също така не можел да си спомни какво правил преди няколко дни. Според него това е влошаване на умственото здраве. Мисловните му процеси започнали да се забавят заради излишната информация, предавана от телевизора във вид на реклама, шоу, новини и сериали.

Делото предстои.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.