С прочитане и днес на огромен списък от 44 израелски граждани - пострадали или наследници на загиналите в Сарафово, делото за бомбения атентат не тръгна. От множеството чужди граждани някои са редовно призовани, други не, но още по-важно е, че на голяма част не са им разяснени правата: че могат да предявят граждански искове към двамата издирвани атентатори или да се конституират като частни обвинители.

Израелският адвокат Яков Ранд, който идва вече втори път и който представлява част от пострадалите, обеща, че ще направи усилия да се свърже и с тези, от които засега няма никаква информация. Той съобщи обаче, че фамилиите не мислят да се отказват от правата си да предявят граждански искове за пари.

За да е още по-сложно, юристът още дори не е подал молба до българския Висш адвокатски съвет, за да има право изобщо да се явява на заседанията. Оказа се и че има разнобой между българското и израелското законодателство: Ранд неуспешно опита да допълни в списъка на пострадалите и шестимата братя, които е имала загиналата бременна израелка Кочава Шрики. У нас те могат да бъдат само свидетели. 

Днес не се явиха и две от юридическите лица - транспортни фирми, които имат отношение към процеса. Представител на третата - автобусната компания, наела загиналия Мустафа Кьосов, пък дойде, колкото да обяви, че няма да е страна по процеса.

Напразно за втори пореден път се разкарва бай Ахмед Кьосов - баща на загиналия Мустафа, чак от село Юруково до Якоруда. Той съобщи на съда, че не може да си позволи адвокат и тепърва такъв ще му бъде назначен служебно.

Бургаските адвокати Калина Тодорова и Радослав Николов са служебни защитници на двамата терористи. Днес и те идваха до спецсъда напразно.

Така съдия Аделина Иванова отложи старта на процеса евентуално за 12 декември, като от залата дори се чуха гласове, че и този срок е нереално близък.

Делото за врзива от 18 юли 2012 г. се води срещу Мелиад Фарах - с австралийско и ливанско гражданство и Хасан ел-Хадж Хасан - с канадско и ливанско гражданство, които са обявени с червена бюлетина за издирване от Интерпол. След днешното заседание прокурор Калина Чапкънова каза, че от деня на атентата до днес няма никакви нови данни за местонахождението им.