Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Група „националисти от Русия“ са планирали убийството на черногорския министър-председател Мило Джуканович в деня на парламентарните избори на 16 октомври, потвърди прокуратурата на Черна гора.

По думите на спецпрокурора Миливое Катнич, цитирани от Ройтерс, организаторите на покушението са решили, че „властта в Черна гора не може да се смени чрез избори, затова трябвало да бъде свалена със сила. Целта на смяната била на власт да дойде една от опозиционните партии, която няма да допусне членство на страната в НАТО. 

В заговора са участвали лица от Русия, Сърбия и Черна гора. Покушението е било планирано за 23 ч на 16 октомври - със снайпер.

На 16 октомври в Черна гора се проведоха парламентарни избори. Най-много гласове получи Демократическата партия на социалистите на премиера Мило Джуканович.

Дни след изборите сръбско издание съобщи, че от Сърбия са депортирани група руски граждани, заподозрени в съучастие за подготовката на терористичен акт в Черна гора в деня на парламентарните избори. По същата причина в Черна гора са били задържани 20 сръбски граждани.

Премиерът на Сърбия е заявил, че има още няколко групи, които „действали в координация с чужденците“. 

Коментари

Лаборант Ваню's picture
Лаборант Ваню
Лаборант Ваню

Много хубаво, че са ги

Много хубаво, че са ги изловили значи.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.