„Хората в страната са обезверени и отчаяни да виждат, че нещата, за които сме се борили в началото на прехода, заради които хора са лежали в комунистическите затвори, отново се превръщат в нормални и приети. Хората се чувстват, все едно, че 27 години са минали напразно, че отново се връщаме в точка А“, каза в студиото на bTV кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков.

Според него има два ключови проблема в България, които вълнуват хората. Единият е, че страната ни е завладяна отвътре и няма справедливост, защото няма правосъдие и върховенство на закона. Второто е, че срещу България се води пропагандна война, а тя не се защитава. България се държи като страна, която няма имунна система, няма служби.

„Вижте докъде е стигнало обществото ни, последният ръководител на 6-ти отдел на Държавна сигурност да учредява награда на името на „Стефан Стамболов“ и вместо това да предизвика скандал, водещи политици отиват и я приемат. Страната е завладяна, срещу страната се води война и нито Борисов, нито Цачева могат да я спрат“, каза още Трайков.

Той коментира, че субсидиите за партиите са високи и трябва задължително да се намалят. „Но да има някаква регресивна скала, за да има равнопоставеност. В момента големите партии, като ГЕРБ, имат десетки милиони на влог, купуват си бронирани лимузини, а по-малките, ако искат да кажат нещо, трябва да се чудят откъде да намират финансиране“.

В отговор на въпрос на чия подкрепа разчита на тези избори Трайков подчерта, че и когато зад него не са стояли партии, винаги е оставал при принципите си. Сега търси силата в хората и в свободата на хората, в желанието им да са свободни.

„Посланието ми към всички демократични, дясно и център-дясно свободомислещи хора е, че може Цачева и Борисов да са се предали, но аз не съм се предал. Само балотаж между мен и Румен Радев може да гарантира победа на десен кандидат. Гласувайте с номер 7 за европейското демократично бъдеще на България“, призова кандидатът за президент на РБ Трайчо Трайков.

По-късно Трайков участва във видео чат във фейсбук, където в продължение на час и половина отговаря на въпроси на живо. Заради огромния интерес и многобройните постъпили въпроси, той обяви втори жив чат – на официалния му профил, от 20.00 часа тази вечер.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ