Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"С други очи. Опит за представяне на политиката и личния живот на Вили Брант" е заглавието на биографичната книга за германския политик.

Автор е най-големият му син проф. д-р Петер Брант*, който си спомня за живота и политическата кариера на баща си, представайки на читателя един различен поглед. Брант-младши пише и за личната им връзка - сърдечни, но не и лесни отношения между двама „опърничави" мъже. През 80-те години баща му е една от най-оспорваните личности в Германия.

Редом с  Конрад Аденауер и Хелмут Кол, Вили Брант е един от най-големите германски канцлери. Истинското му име е Херберт Ернст Карл Фрам, и освен канцлер е и водач на Германската социалдемократическа партия от 1969 до 1974 година. 

"Неговите „Спомени", излезли малко преди прелома от 1989/1990 г., завършват с констатацията, че „истинското удовлетворение" на неговия живот е това, което е дал за „съзвучието между името Германия, понятието мир и перспективата за свободна Европа". Ако зачеркнем „Германия", изречението губи своя смисъл", пише Петер Брант.

Българското издание на книгата е подготвено за печат от издателската програма "Световният гамбит" на издателство "СиВас Консултинг", преводач е Майя Стефанова. Програмата "Световният гамбит" включва книги от или за личности и събития от световната политическа и икономическа сцена, които са оказали изключително влияние върху международните отношения. 


* Проф. д-р Петер Брант e ръководител на Катедрата по най-нова история на Университета в Хаген и директор на Института по констиционноправни науки.

Ключови думи

Коментари

Деян

Пише се Бранд, а не Брант.

проф. М.

Пише се точно Брант

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.