Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Отново започва конкурс за лого на България - този път за председателството ни на Европейския съюз, съобщи бТВ.

От днес до 30 декември ще се събират предложенията, като абсолютно всеки - любител или професионалист в областта на графичния дизайн - може да се включи в конкурса. Победителят обаче ще трябва да разработи т. нар. brand book с графичната концепция и изисквания за използване на графичната визия, за което ще получи парична премия от 10 000 лв.

Това е поредният опит за избиране на лого за страната ни. Два неуспешни конкурса се опитаха да изберат туристическо лого на България, но и в двата случая журито не успя да си хареса с нужното мнозинство който и да е от стотиците изпратени дизайни. А смяна на старото лого се наложи, след като се установи, че то е... почти идентично с това на Киргизстан. Поръчката за изработване на туристически бранд България с пари от ЕС, спечелена през януари 2013 г. от "Обединение за бранд България", бе на стойност 1.6 млн. лв. с ДДС. В крайна сметка бе обявен нов конкурс.

Този път зад съревнованието обаче не стои Министерството на туризма, а Националният център по подготовка и провеждане на българското председателство. Директорът на Центъра Любомир Иванов обясни идеята зад логото така:

"Всяка страна председател на ЕС се стреми логото ѝ да бъде символ и отражение на нейните особености, силни страни на национално ниво."

Журито ще получава в пликове отделните предложения и няма да знае авторите. Те ще бъдат анонимни и когато се качат на страницата на българското председателство.

В журито ще участват проф. Георги Янков от НХА, проф. Божидар Йонов (СБХ), Иван Върбанов (СБЖ), д-р Иво Попов (НБУ), Даниела Костадинова (Българска асоциация на пиар агенциите), Чавдар Кенаров (Българската асоциация на комуникационните агенции), Галина Димова (Министерски съвет), Таня Михайлова (МВнР), Евгения Колданова (Националния център по подготовка и провеждане на българското председателство).

Коментари

Лаборант Ваню's picture
Лаборант Ваню
Лаборант Ваню

От журито знам коя е само

бившата жена на Евгений с канарчетата, но не ми е ясно защо е в журито. Ако и другите са като нея, пални му свещичка.
Гола  Пробойчева's picture
Гола Пробойчева
Цола Драгойчева

Това е нечувано!

Как може да липсват имената на обявените за "велики художници" и "интелектуалци" Чавдар Николов и Христо Комарницки? Разочарована съм!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.