Три руски подводници са се присъединили към флотилията, за която се предполага, че плава към Сирия, съобщи днес в. "Сънди таймс".

Така те станали част от авионосната бойна група, предвождана от "Адмирал Кузнецов" - единствения руски самолетоносач. В момента флротилията се намира в Средиземно море, край бреговете на Северна Африка.

"Ростов на Дон" е спусната на вода през 2014 г.

В групата са две ядрени подводници от клас "Акула" и една дизелово-електрическа подводница от клас "Кило". И трите бойни съда са въоръжени с крилати ракети "Калибър". Те отплавали от бази в Мурманска обаст и се присъединили към флотилията в северната част на Атлантическия океан.

Висши военни в НАТО се опасяват, че ракетите "Калибър" могат да бъдат използвани за удари по цели в Сирия. Още повече, това вече се случи през декември 2015 г. Тогава такива ракети поразиха обекти на "Даеш" ("Ислямска държава"), след като бяха изстреляни от подводницата "Ростов на Дон", която Москва разположи край сирийския бряг.

Не е изключено руският президент Владимир Путин да гсе готви да издаде заповед за окончателно разрушително нападение срещу Алепо, пише "Сънди таймс".

Руската флотилия отплава към Средиземно море в средата на месеца. Освен "Адмзирал Кузнецов" в нея влизат тежкият атомен ракетен крайцер "Петър Велики", големите разрушители "Североморск" и "Вицеадмирал Кулаков", както и помощни кораби.