Имаме еднопартийна система и тоталитарна демокрация.  Пет театрални групи играят на сцената, но на една и съща бизнес и театрална сцена.

Това каза сутринта по Нова тв кандидатът за президент Татяна Дончева. Тя бе в студио с кандидата си за вице Минчо Спасов.

В типичния им устат стил, двамата тряваше да коментират и основните си опоненти в битката за "Дондуков" 2.

"Цецка Цачева е много симпатична на моя партньор Минчо Спасов, обаче той казва, че ако президентската двойка беше тройка, ще предпочете Трайчо Трайков, че е по-нежен", каза Дончева.

Ген. Румен Радев тя описа като "идеален кандидат на задкулисието - универсален за всяка политическа сила".

По-късно се намеси и Спасов, който добави, че "натовският офицер" Радев вече се обръща с "другари" на събранията на БСП. 

Каракачанов двамата описаха като "слуга на много господари"

Ивайло Калфин бил "чиновник класически тип".

По адрес на Пламен Орешарски Дончева каза: "безсмъртието на хаджи Иванчо Хаджипенчович".

Кандидатката за президент бе особено остра и по-обстойна към Веселин Марешки:

"Марешки е човек подсъдим в момента за рекет и телесна повреда по наказателно дело от общ характер на Варненския огкръжен съд. Кой и кога смятате, че трябва да съобщи на българското общество този факт – когато свърши кампанията ли? По друго време", попита тя.

Дончева описа и вижданията си за външна политика, която би водила: 

Кухата фраза: „Ще водя балансирана външна политика“, нищо не означава. 

Външната политика на малките държави е като спускане на слалом – трасе стръмно, от един опитен скиор. Тежестта на краката се сменя, между вратите се внимава да не се събарят и се внимава да не паднеш от ските.