Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Депутати от ДПС казаха в кулоарите на Народното събрание, че партията е против "показването на характер" на ЕС за проекта "Южен поток". Този израз бе употребен от зам.-шефа на БСП Димитър Дъбов когато стана ясно, че Еврокомисията започва наказателна процедура заради неспазването на европейското законодателство при договарянето на проекта.

Според ДПС България трябва да обясни спокойно на европейските партньори своите аргументи и да поиска от тях мнение къде точно са допуснати грешки при изготвянето на договора. Според тях ако наистина има пропуски, отговорните чиновници трябва да бъдат наказани, включително да понесат наказателна отговорност, ако е наложително.

В ДПС обаче са категорични, че самият проект не трябва да се поставя под съмнение. "САЩ се готвят след няколко години да започнат да внасят газ в Европа и за това нямат интерес от изграждането на Южен поток", обясни депутат от ДПС.

От партията изтъкват, че изискванията на Третия енергиен пакет на ЕС за това да могат трети страни да ползват тръбата са спазени за територията на България. Единственият спорен въпрос е по отношение на дъното на Черно море, но не било изключено и той да се разреши в съотвествие с регламентите на съюза.

В момента порломентарната група на ДПС заседава. Очаква се по-късно през деня ръководството на партията да даде пресконференция, на която да изложи своята позиция относно бъдещето на правителството.

Ключови думи

Коментари

?!?!

"Според ДПС България трябва да обясни спокойно на европейските партньори своите аргументи и да поиска от тях мнение къде точно са допуснати грешки при изготвянето на договора" ха ха ха ха тъпаци

стелт

До изграждането на "Южен поток" България получава газ по сухоземно трасе през Украйна и Румъния. По това трасе се транзитира газ и за Турция и Гърция. За този транзит България получава около 50 млн. евро годишно. Въпросите са много простички: 1. Колко евро ще вложи България като инвестиция в Южен поток? 2. Колко евро ще печели България годишно от транзит по Южен поток? 3. Моля досегашните 50 млн. евро от транзит да се покажат къде са и да се приспаднат като сума от транзита по Южен поток! 3. И моля отговорите да не бъдат русофили vs русофоби. Любимото отклоняване на далавераджиите от същинската тема. А същинската тема са ползите за българския бюджет. А не за руския!

стелт

я си кажете по-добре как поскъпна този проект с 2 милиарда и кой ще ги лапа комисионните

стелт

Не ми ползвай ника. Ако много ти харесва, ще ти го отстъпя. А сега кажи спрямо какво число е поскъпнал проекта с 2 милиарда? Някой от управляващите да е разговарял с числа? Има един бенчмарк и това е Северен поток. С него ли сравняваш?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.