Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

С пълномощно от министър Лиляна Павлова и с помощта на областната управителка на София частни лица влизат в сградата на ул. „Позитано“ 20 и вадят партията от партерните помещения. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти, предаде агенция "Фокус".

Ставало въпрос за помещения, гледащи към улицата, сред които бил и офисът на кандидатката за вицепрезидент Илияна Йотова. Залата, в която се провеждат партийните пленуми, засега оставала за БСП.

Нинова определи това като предизборен натиск върху опозицията.

„Г-н Борисов, няма да ви се получи. По този начин показвате само слабост и страх. Няма да ни спрете. Напротив повече ни амбицирате. Фактът, че 10 дни преди изборите си позволяват да нахлуват така и да опразват помещения, е показателен“, коментира лидерът на столетницата и поясни, че е приключило съдебно дело за сградата, в което партията не е страна.

Корнелия Нинова призова държавата да си защити сградата, след като очевидно бил предаден държавният интерес. И допълни, че никой от съда не е призовал представители на БСП да вземат участие в процеса, да изразят позиции и да си защитят сградата, в която са под наем.

Лидерът на БСП подчерта, че всичко това се случва "докато от БСП се борят за национална идентичност и запазване на националната икономика по споразумението с Канада, с което те (ГЕРБ б.р.) извършват национално предателство в този момент".

Най-вероятно днешните събития са свързани с неотдавнашно решение на Софийски градски съд, с което са уважени претенциите на реститути към партерния етаж на сградата, където е централата на БСП. Лицата, които са си върнали собствеността върху помещенията, са в правото си да влезят във владение, а БСП трябва да освободи съответните площи.

На партера на “Позитано” 20 има ресторант, търговски площи и офиси, за които БСП събира наеми. Досега се знаеше, че част от сградата е държавна собственост - чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Площи в зданието са собственост и на Областната управа на София.

Справка на Клуб Z показа, че през 2007 и 2009 г. Димитър Банов (82 г.) и Емилия Банова-Маринкова (79 г.) са завели искови молби за търговски помещения с площ 752 кв. метра в сградата на "Позитано" 20. Ответници по делото са регионалното министерство и голяма група физически лица. Това означава, че собствеността на сградата е разпокъсана между много лица.

Банови преди време успяха да си върнат собствеността върху два магазина на "Позитано" 20.

Бившият областен управител на София-град Данаил Кирилов беше казал преди време, че реституционни претенции засягат 1/3 от сутерена на централата на БСП.

Коментари

mardafi .'s picture
mardafi .
mardafi

Шок и ужас на Позитано 20 -

Шок и ужас на Позитано 20 - Лютви Местан обяви, че ще подкрепи ГЕРБ и Цецка Цачева

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.