Този материал съдържа творчески интерпретации на реални събития от политическия и светския живот у нас и в чужбина. Всички интерпретации са художествена измислица и не отговарят на действителността. Клуб Z публикува материали на Мирослав Милков в рубриката "Седмичен обZор" всяка седмица.

Николай Ненчев, Петър Москов, Божидар Лукарски и Меглена Кунева чакали пред кабинета на Бойко Борисов.

- Колеги, много ни е ядосан премиерът. Какво ще правим? – попитала Меглена Кунева.

Ненчев махнал с ръка и казал:

- Спокойно, аз влизам пръв и вие в редичка след мен. Ще правим това, което ме посъветва една бивша служителка на Министерството на отбраната!

* * *

При една от последните работни срещи коалиционните партньори на ГЕРБ посветили следното стихотворение на премиера Бойко Борисов:

* * *

Понякога ще идвам във Банкя
като нечакан и неискан гостенин.
Не ме оставяй ти отвън на пътя –
вратите не залоствай.

Ще влезна тихо. Кротко ще приседна,
ще вперя поглед в бай хоя да го видя.
Когато се наситя да го гледам –
ще го целуна и ще си отида.

В първия предизборен дебат, който нито една телевизия не излъчи, кандидат-президентите отговориха на въпроса: „Кое е първото нещо, което ще направите, ако станете президент?“:

Александър Томов: Не съм мислил по този въпрос. Ако кажа нещо, ще ви излъжа.

Бисер Миланов: Първото нещо, което ще направя като президент е да се помилвам по всички обвинения! Проблем ли е, а?! Кой ще ме спре?! Вие ли ще ме спрете?!

Митьо Пищова: Петното не мо‘е да стане президент, маникенкити няма да гласуват за него, а за мене. Щото той жините ги бие, а аз ги жасам. Петното е за затвора. Зат‘ва искам да му кажа: Петно, ти където отиваш, Радо Шишарката оттам се връща! Иначе кат‘ стана президент, ще купя на българите кифтета, кибапчета и лимонада, които аз измислих в 1990 година!

Румен Радев: Аз пък като стана президент и главнокомандващ на Въоръжените сили ще купя на българите нови изтребители, ще купя самолетоносача „Адмирал Кузнецов“ и ще купя „Армата“.

Красимир Каракачанов: Ген. Радев, да ме прощавате, тия неща аз мислех да ги купя. Трябва да пазим зорко границите на бедната българска държава, която ще стане още по-бедна като ги купим.

Ивайло Калфин: Радев, Каракачанов, трябва да останат пари и за Големия шлем!

Камен Попов: Първото нещо, което аз ще направя като не стана президент е да вкарам едно кроше на тоя, който стане!

Пламен Орешарски: И да стана, и да не стана президент , ще правя „Явор Бахаров“ – ще си изиграя играта, ще кешаут-на и ще си купя, не помня...третия или четвъртия апартамент.

Веселин Марешки: Аз обещавам от първия ми ден на „Дондуков“ 2 от фонтана пред Президентството вместо вода да почне да блика вода, сяра и А-95!

Йорданка Колева: Аз ако стана президент, ще пусна импулсен телефон по време на новогодишното слово и ще излекувам всички българи от рак. Както излекувах Меркел от ишиас и Хилъри Клинтън от пневмония.

Татяна Дончева: Да. Всичко е възможно. Видяхти, че може вълк и овца в една лодка. Но т‘ва не е нищо – то можи и социалист и монархист в едно президентство!

Трайчо Трайков: Аз като стана президент първото нещо, което ще направя е... тен в Катар.

Цецка Цачева: Аз като стана президент най-напред ще се обадя на министър-председателя и ще му благодаря, че осигури и следващите 5 години на една комунистическа фамилия!

Жорж Ганчев: Сега гледаш умно българино, ама като си избереш Цецка Цачева Данговска от село Драгана за президент, пак ще гледаш тъпо!

* * *

Пилотът Марио Бакалов приземи най-големия пътнически самолет в света „Еърбъс А380“ на летище „София“. Корнелия Нинова веднага предложи на Бакалов да е кандидатът на БСП за министър-председател!

Според новия Кодекс на труда вече няма да има сливане на почивни дни заради празници. Това няма да важи само за българските депутати, които още тази седмица излизат в почивка и ще слеят празниците Димитровден, Деня на народните будители и Архангелова задушница!

* * *

Докато българите имаме проблем с квадратчето „Не подкрепям никого“, американците имат проблем, че въобще нямат квадратчето...

* * *

Ако Ким Кардашиян имаше пари в КТБ, всеки един човек на тая планета щеше да чуе за обира на банката.

* * *

Колумбийският президент Хуан Мануел Сантос е тазгодишният носител на Нобеловата награда за мир. Така колумбийският президент се нареди до други спорни носители на наградата, като Ясер Арафат, Барак Обама и Вальо Михов.

* * *

- Какво прочете последно?

- Три песни на Боб Дилън.

* * *

Веселин Маринов стана дядо и изведнъж се превърна в голям фен на творчеството си...