Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Изпълняващият длъжността председател на Народното събрание Димитър Главчев насрочи извънредно заседание на парламента за утре - 14 октомври. Това съобщиха от пресцентъра на парламента.

Заседанието е с начален час 9 ч. В дневния ред са включени три точки - проект за решение за отмяна на едноседмичната ваканция до президентските избори, проект за решение във връзка с Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада, от една страна, и ЕС и неговите държави членки, от друга страна и парламентарен контрол.

Заседанието се свиква, след като БСП и ДПС събраха 51 подписа за провеждането му. Това се случи в сряда. По закон заседанието трябваше да се свика в срок от една седмица, но от БСП и ДПС настояваха то да бъде в петък и ръководството на парламента се е съобразило с тяхното искане.

В сряда изненадващо депутатите гласуваха, че излизат във ваканция до президентските избори. Първаночалното предложение бе ваканцията да е 2 седмици преди вота, но Николай Александров предложи тя да се удължи с още 2 седмици. ГЕРБ и Патриотичния фронт подкрепиха това предложение, като според зам.-шефа на парламентарната група на герберите Красимир Велчев това е станало "спонтанно".

Веднага след това лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че партията започва да събира подписи за свикване на заседание. От ГЕРБ заявиха, че ако има такова заседание те ще присъстват на него. На теория обаче е възможно заседанието да се провали ако управляващите не се появят в залата и липсва кворум.

 

Коментари

Да бе да...

И ако НС не събере кворум, какво ще стане?! Пак няма да има заседание, а червените и ДПС ще ни облъчват с глупостите си в кулоарите.
Stoqn Petrov's picture
Stoqn Petrov
chrome

Да видим дали ще се събере

Да видим дали ще се събере кворум...

Редно е

... председателя на НС да обяви, че ГЕРБ ще осигурят кворум, ако всички депутати на партиите, поискали извънредно заседание (БСП+ДПС) и подкрепящата ги ДСБ - са в залата и се регистрират. След това от ГЕРБ в зала да останат само депутатите, осигуряващи разликата до 121. Напусне ли някой от опозицията, дори само до нужника, веднага да се иска проверка на кворума и да се закрие заседанието!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.