БСП и ДПС събраха 51 подписа за свикване на извънредно заседание на парламента в петък. Това съобщи лидерът на социалистите Корнелия Нинова. Двете партии предлагат дневен ред от три точки:  отмяна на днешното решение за прекратяване на работата на парламента; разглеждане на проект за решение за изграждане на позиция за споразумението с Канада, което е опасно за българската икономика и земеделие; парламентарен контрол.

Нинова обясни, че Главчев е длъжен да свика парламента до 7 дни, но в искането е записано това да стане в петък, за да има парламентарен контрол.

"Ще използваме всички възможности да не им позволим да разпускат НС", заяви Нинова.

Тя каза още, че този парламент е изчерпал и доверието, и възможността си за работа. Нинова допълни, че левицата отдавна сигнализира за това и иска оставката на това правителство и предсрочни избори.

Председателката на БСП бе категорична, че по този начин не може да се работи.

"Днес беше не последната капка, а последната крачка през този Рубикон – да разпуснеш парламента толкова време преди избори е прецедент в българската история. Това показва страх от опозицията и от това което ще кажем и ще се чуе тук, в залата на парламента и е абсолютно посегателство върху парламентарната република и окончателно въвеждане на едноличната власт, след като си позволяват и парламента да разпускат", заяви Корнелия Нинова.