1. Феноменално количество руска водка се продава на публичен търг заради дългове на фирмата собственик „Екосервис”. На тезгяха са 11 972 бутилки, достатъчни да задоволят годишното потребление на голяма дискотека.

Най-голям е делът на слабо известната марка Platinum – 9528 бройки (0,7 л, 40 градуса). Следват Uzola с 696 бутилки и Pure nature (576), за която се твърди в интернет, че „отлежава в помещения с класическа музика и природни звуци, което я изпълва с положителни емоции”.

Другите представени марки на разпродажбата са „Русская эскадра” (6 бройки), в чиято бутилка има умалено сребърно копие на морска мина, „С серебром” (108 бройки), в чиято бутилка има сребърни монети и марки, както и две разновидности на Platinum – „Лайм” и „Червена боровинка”.

Сребърната морска мина в "Русская эскадра".

Продажбата ще започне от 110 730 лв. с включен акциз и ДДС, като цената е за цялото количество.

Проверка на Клуб Z в онлайн магазини показа, че бутилка Platinum се продава у нас за 15-16 лв. От информация в интернет се разбира, че марката е сравнително нова – пусната е на пазара през 2013 г. и е произведена „по класическа руска рецепта, но с помощта на високите технологии”. „С серебром” струва по 18 лв. на едро, а „Русская эскадра” е между 40 и 230 лв. в зависимост от подвида.

Всички марки се произвеждат в завод „Стандарт” в гр. Викса, намиращ се в региона на Нижни Новгород. За дружеството „Екосервис”, собственик на бутилките, има информация в световната мрежа, че е представител на завод „Стандарт” у нас.

2. Изумление предизвиква и друг актуален търг – за НЕОБРАНА царевица в землището на с. Честименско, област Добрич. Положението е сериозно – купувачът не само, че трябва да даде минимум 18 956,7 лв., но ще трябва и да се потруди в нивата, за да си събере продукцията.

Не е ясно и дали до 3 ноември, когато е крайният срок за оферти, царевицата няма да бъде обрана от душмани. Риск печели – риск губи!

3. Бургаският съдебен изпълнител Станимира Николова разчупи скуката по Черноморието, след като обяви за продан моторния кораб „Бяла”. Старият „морски вълк” е от типа „плаваща ремонтна база”. Началната цена е подозрително ниска – 16 848 лв., но за това си има обяснение. Състоянието му не е добро – на места конструкцията е корозирала, а липсата на защитни капаци води до пълнене на трюма с вода при дъжд. Добре, че ураганът „Матю” вилнее в Карибско, а не в Черно море.

Корабът "Бяла" плаче за ремонт.

Иначе корабът е със солидни размери - дължината му е 34,5, ширината – 6,5 м, дедуейт – 182 тона. „Бяла” е построен през 1957 г. във Варна, а дизеловият двигател е от ГДР.

Продава се заради дълг на фирма „Тера индустриал”, собственост на рускинята Ирина Каминина, към Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура”.

4. И накрая, ако ви е писнало от безумни кандидат-президенти, може да принтирате колажа на Клуб Z, да го закачите на дърво извън града и да пробвате стрелковите си умения. Тук на помощ идва гладкоцевната пушка "Байкал", модел МР-27М, 12 калибър, която ще се разиграе на търг в Пловдив за 412,50 лв. начална цена.

Легендата "Байкал" МР-27М.

Специализирани сайтове описват пушката като „най-популярното класическо оръжие на „Ижевския механически завод”, ползващо се със заслужена слава сред професионалните ловци и любителите”.

Не се притеснявайте, че това е проява на лош вкус. В Япония от години служителите борят стреса, като хвърлят стрелички (дартс) по снимки на работодателя си. Може би е дошло време и вие да разпуснете – уикенд е!