"Ботев" (Пловдив) и ЦСКА-София направиха воинствено 0:0 в мач от 9-ия кръг на Първа професионална лига. Двубоят ще се запомни с два червени картона и грозни сцени, особено преди почивката.

Давид Симао от ЦСКА бе изгонен директно в края на първото полувреме заради удар по Тодор Неделев. Тогава на терена настана суматоха с бутане, блъскане, обиди и закани. Португалецът Симао си позволи да буйства след изгонването си и може да отнесе тежко наказание. Той със сигурност ще пропусне дербито с "Левски", което е след две седмици.

В следващата има пауза заради световните квалификации.

А въпреки че останаха с човек по-малко, "червените" заиграха по-добре след антракта. Те и преди почивката имаха по-чистите положения. Станислав Манолев направи фрапантен пропуск в 62-ата, а след това и Густаво Кулма. 

В 65-ата паритетът на терена бе възстановен - Стенио настъпи при спряна игра Петрус Бумал и реферът Драгомир Драганов не се поколеба, преди да посегне за втори път за червения картон.

ЦСКА бе по-близо до победата - като настойчивост и голови положения, но отново не успя да спечели на чужд терен. 

Първа победа в елита записа "Локомотив" (Горна Оряховица) - 4:2 срещу "Монтана". Двубоят се игра на стадиона в Ловеч, където домакинства "Монтана". Начело на "железничарите" вече е Иван Колев, който наследи Ангел Червенков и още в първия си мач записа победа.

Продължава пропадането на "Берое" - снощи старозагорци бяха победени от "Черно море" с 0:1 в Стара Загора. "Пирин" изненада "Локомотив" (Пловдив) на "Лаута" - 3:2.

Утре се играят мачовете "Левски" - "Дунав" и "Лудогорец" - "Нефтохимик".