Краят на приказката Бранджелина настъпи и новините от имотния пазар заваляха. В стил „Да изчезнеш за 60 секунди” Анджелина Джоли напусна семейното имение в Лос Фелиц (район на Лос Анджелис) броени часове, след като подаде молба за развод с Брад Пит.

Г-жа „Лара Крофт” намери временно решение на проблема, като нае резиденция в Малибу – суперизвестното градче в Калифорния, в което живеят повече холивудски знаменитости, отколкото се виждат на наградите „Оскар”.

Новият дом на Анджелина е с „приказна гледка” към океана, която трябва да успокои емоциите от раздялата й с Уилям Брадли Пит, както е пълното име на Брад.

Гледката, която трябва да замести липсата на Брад Пит.

Собственик на имота в Малибу е мегаизвестният продуцент/режисьор/сценарист Брайън Сингър, който плати 8,5 млн. долара през 2010 г. Роденият в Ню Йорк преди 51 години Сингър засне култовата лента от 90-те години „Обичайните заподозрени”, а после се посвети на поредицата за хора-мутанти „Х-мен” и междувременно продуцира суперуспешния сериал „Д-р Хаус”.

Дали Анджелина и Брайън ще останат просто хазяин и наемател или това ще се окаже начало на нова холивуска звездна двойка от категория „свръхтежка”– предстои да разберем.

А иначе резиденцията в Малибу е скрита зад висока ограда и още по-високи дървета, които са добро защитно средство от папараците, станали свръхагресивни след новината за развода. ВИП-имотът се състои от 4 спални и 4 бани плюс малка постройка за гости. Разгънатата площ е 410 кв. метра и би трябвало да стигнат за всички шест деца от семейството, които Анджелина взе със себе си.

Единственото, което американските медии не са разкрили досега, е наемът, който ще плаща Джоли. Но има ориентир. По-рано тази година резиденцията се е предлагала на потенциални наематели срещу 80 000 долара месечно.

Огромният хол с камина ще е достатъчен за шестте деца и звездната им майка.
Една от 4-те спални, които ще приютят самотната Анджелина.

Символите на американското кино Кърт Ръсел и Голди Хоун обявиха за продан китно имение в Пасифик Палисейдс, западен Лос Анджелис. Актьорите, които съжителстват без брак десетилетия наред, придобиха аристократичната собственост през 2004 г. за 4,13 млн. долара. Сега Хоун-Ръсел са задраскали старата сума от етикета и са написали нова - 7 250 000 долара.

В архитектурно отношение имотът се определя като „колониален стил”, характерен с правилни, симетрични форми, а брокерите го описват като „излъчващ характер и усещане за дом”. Състои се от 5 спални и 5 бани, с обща площ от близо 600 кв. метра.

С опита за продажба Голди Хоун влезе в устата на хората, след като близо 15 години не се е снимала на големия екран. Последният й филм беше The banger sisters (преведен у нас като „Рок завинаги”), където си партнираше с великата Сюзън Сарандън и маниакално добрия Джефри Ръш.

За разлика от Голди, партньорът й Кърт Ръсел не спира киноучастията, редувайки зрелищни падения („Посейдон”) с феноменални роли („Омразната осморка” на Тарантино).

Изключително внимание към детайлите личи от интериора в имението на Голди Хоун и Кърт Ръсел. Снимки "Колдуел Бенкър"

И няма как да не обърнем внимание на топсделката в България, за която първи научиха читателите на Клуб Z. „Гранд хотел България” на жълтите павета вече е с нов собственик – вносителят на кафе „Лаваца” Мирослав Печев.

По неофициална информация той е платил между 12 и 18 млн. евро на досегашните мажоритарни собственици - Дарина Павлова, двете й деца от Илия Павлов – Паола и Илия-Калоян, както и Венцислава Найденова, дъщерята от първия брак на основателя на „Мултигруп”.

Сделката на седмицата у нас - "Гранд хотел България".

За Дарина Павлова, която в последните години се изявява главно в шоубизнеса – от тв и филмов продуцент до жури в „България търси талант”, това е втората значима продажба за 2016 г. През лятото тя се раздели с комплекса „Парадайз бийч”. Черноморският обект между „Св. Влас” и „Елените” беше купен от Венелин Ташев, общински съветник в Несебър.