Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Голям процент вероятност има, че кандидат-президентът на ГЕРБ ще е един от четиримата най-обсъждани в общественото пространство - председателката на парламента Цецка Цачева, кметицата на София Йорданка Фандъкова, вицепремиерът Томислав Дончев и кметът на Бургас Димитър Николов. Това обяви председателят на парламентарната група Цветан Цветанов в ефира на бТВ.

На уточнение на водещия Антон Хекимян, Цветанов се съгласи, че е 99% сигурно, че първата партия ще избере един от четиримата.

"Това е последното, което мога дави кажа, на втори заповядайте, за да можем да стигнем до вашите зрители", заяви още той.

Цветанов бе далеч по-изчерпателен в критиката си към опонентите обаче. Според него, Пламен Орешарски, който преди дни бе издигнат от Инициативен комитет, е бил зависим човек в целия си политически живот. А генерал Румен Радев, кандидатът на БСП, искал явно да върне същата политика.

"Нека българските избиратели са тези, които да си направят извода от лансираните тези на кандидат-президентската двойка на БСП. Те могат да видят каква алтернатива предлага ген. Радев. Той казва, че иска да наруши статутквото, да предложи алтернатива - какво, да се върнем на политиката на Станишев и Орешарски ли? Българският избирате се умори от тези експерименти", отбеляза Цветанов.

Хекимян отбеляза, че когато крият до последно кандидата си остава усещането, че и "растение ако сложите", то ще бъде избрано.

"Мисля, че това вече е подигравателно от ваша страна", обиди се малко дясната ръка на Борисов.

Според него има очакване кандидатът на ГЕРБ да спечели, без да се знае кой ще е той, защото избирателите знаят "нашият подход по номинирането и избирането на подходящи кадри".

Цветанов коментира и другата топ-тема - смяната на Ирина Бокова за кандидат-генерален секретар на ООН с Кристалина Георгиева, като отбеляза, че едно такова решение не се взима лесно, и че България се гордее и с двете жени в надпреварата. На въпрос дали са избрали Бокова под натиск, той призна:

"Донякъде може би се поддадохме през февурари, Бокова беше номинирана от кабинета Орешарски, приехме тази приемственост."

Според него голяма драма нямало, просто медиите в България обичали интригата, а не позитивното.

"В момента Кристалина Георгиева има невероятен шанс - няколко държави вече са заявили подкрепата си, световни лидери също", отбеляза той.

Коментари

mardafi .'s picture
mardafi .
mardafi

Е едно поне е ясно вече - на

Е едно поне е ясно вече - на тези избори няма да гласувам за ГЕРБ . Проблемът е че няма за кого да гласувам

Ти да видиш...

А на кои избори си гласувал за ГЕРБ? Ха-ха-ха-ха...

Е...

Добрата новина е - на изборите ще има възможност "никой от изброените" на бюлетината, което е валиден вот, брои се, но не влияе на бариерата.
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

СЛАВА БОГУ!!

Значи РЕТРОГРАДНИО МЕРКУРИЙ все пак си заминава.. Узнахме 99% кандидата на ГРОБ.. Останалия процент ще разберем при РЯЗАНЕТО НА ЛЕНТИЧКАТА при откриване на фестивала в ТИКВЕНБУРГ!!! ТИКВЕНБУРГ е шеговитото име на Севлиево през седмицата-фестивал на тиквата.. Обикновено се празнува в първата половина на октомври.. Има и ГОЛЯМА НАГРАДА за НАЙ-ГОЛЯМА ТИКВА..
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

А ЗА БОКОВА??

На натиск ли се поддаде ГРОБ или на СДЕЛКА с АБВ??? В името на УЖ коалиционно управление, след поредната пирова победа на ГРОБ? Кой сбираше нови ЯНКИ МАГИСТРАЛКИ за да си осигури мнозинство в Парламента??? Цвъ.Цвъ. нескопосано се прави на забравил бърже, бърже, цирка с раздаването на "коалиционните" парчета от баницата - КАБИНЕТА "БЛЯН" от Бочко, Гоцко, Раданчо, Корморанчо и т.н.
 's picture

Matko Petroff

Боковиадата още не е свършила и

започва кристалиада.И това е " защото избирателите знаят "нашият подход по номинирането и избирането на подходящи кадри". И никой не може ясно да каже на плебса/народа/електората, защо се натискаме и издигаме 2 кандидатури само и само да стане българин шеф на ООН. А кандидатите ни са многознаещи и многоможещи.Бъкани са с идеи за световното развитие,а това е показателно и за всеки българин.Демек, ние българите, можем да Оправим света,ама не ни ебават. Бока,ако Кристалина се класира около 5-то място,да извикаме Данчето Фандъкова...или Цецка Цачева...

Направо Боко да ходи да им

Направо Боко да ходи да им каже конграчулейшънс

Изберете баба Меца, че сега

Изберете баба Меца, че сега 1700 на месец не й стигат да се наяде.
Фатмак  's picture
Фатмак  
Фатмак

Герб отиват към закономерно "блестящ" резултат

Аз съм сигурен, че Цецка ще обере гласовете на цяла България. Ако не тя, то Трайчо. Колко мандата крадене и пак опряхте до комунистка от рабфака и виновника за 600-те милиона евра . Ех, десни... Колкото десни, толкова чудесни :)

Ми нямат кой. Димитър Николов

Ми нямат кой. Димитър Николов е единственият неиздънил се (поне не е известно извън Бургас). Данчето здравословно има проблеми, а тоя стрес не е за всекиго.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.