"Мразя поговорката "Кучетата си лаят, керванът си върви". Керванът на страната трябва да стигне до оазис, в който всеки да е щастлив".

Това заяви кандидат-президентът Трайчо Трайков при представянето на политическите си приоритети за предстоящата кампания. За свой основен ангажимент той заяви националната сигурност, като поясни, че схваща това понятие в много по-широк смисъл от МВР, армията и службите за сигурност. Според Трайков национална сигурност означава защитени основни права и свободи на гражданите и демократично функциониране на държавата.

"Каква национална сигурност при такъв размер на престъпността? При този размер на корупцията можем ли да се учудваме на хилядите бежанци, прекарани от каналджии", заяви Трайков.

И допълни:

"Президентът няма право да мълчи. Президентът е избран пряко от народа и е отговорен пред всички. Има за задача да спечели доверието и на тези, които не са му повярвали по време на кампанията".

Трайков заяви, че ще налага вето върху всеки лобистки закон. И даде за пример, че не може да мълчи, когато се бетонират плажове. 

"Никой няма да ни оправдае, че сме виждали какво става и нищо не сме направили. Ще следвам посоката на промяната, която искат младите, а не на статуквото, което е свикнало да живее в корупционна среда. 6 ноември е съвсем скоро. Ако пропуснем този шанс, на следващия ден някои пак ще празнуват Октомврийската революция", каза Трайков.

Кадидатът за вицепрезидент ген. Съби Събев се обяви за балансирана и последователна външна политика, непримиримост към корупцията, добри отношения с всички държави и стретегическо партньорство със САЩ. Ген. Събев заяви, че не трябва да се допуска България да става буферна зона за мигранти.