Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Русия използва в Сирия оръжие, което е само една степен по-слабо от ядреното, пише в. "Файненшъл таймс". Става дума за тежка огнева система ТОС-1А "Слънцепек". Обвиненията за използването й бяха отправени в събота.

Системата е в състояние да генерира огромно огнено кълбо, допълва в. "Сънди таймс". С един залп "Слънцепек" изстрелва 24 ракети. Те предизвикват химически взривове, чиято цел е да бъде унищожен целият кислород в зоната на поразяване.

Западни дипломати са в голяма степен уверени, че в Алепо е действала именно такава ракетна установка.

Руските военни стратези имат намерение да превземат с груба сила крепостта на бунтовниците. Световните лидери и шефът на ООН Бан Ки-мун осъдиха варварството на Москва. А външните министри на САЩ, Великобритания, Франция, Италия и Германия заедно с шефката на дипломацията на ЕС обвиниха Кремъл в нарушаване на и без това прекъснатото примирие в Сирия.

Снощи пък постоянните представители в ООН на Великобритания, Франция и САЩ обвиниха Русия, че заедно с режима на Башар Асад извършва военни престъпления срещу цивилни граждани в Сирия.

В резултат на въздушните удари, извършвани от сирийската правителствена авиация и руски бомбардировачи, според лекари в Алепо от уикенда насам са загинали над 200 души.

Така постигнатото преди две седмици споразумение за прекратяване на огъня се провали.

Коментари

 's picture

Neandertalec

Правиш живота непоносим, а

Правиш живота непоносим, а смъртта - вероятна. Повтаряш действието, докато обезлюденият град стане твой. Тази стратегия е възприета отдавна както от сирийското правителство, така и от руските им съюзници за подчиняване на сирийските бунтовници чрез смазване на цивилното население, което ги подкрепя. Баси извергите!
 's picture

Neandertalec

6 февруари 2012 г. Ветото,

6 февруари 2012 г. Ветото, наложено в неделя от Русия и Китай, на резолюцията за Сирия в Съвета за сигурност на ООН беше очаквано. Авторитарните режими са предсказуеми и ясни. Знаят какво искат и всички знаят на какво се дължи позицията им, коментира британският вестник "Индипендънт". Русия отдавна печели много от търговски сделки със Сирия и е главният й доставчик на оръжие. Договорите им възлизат на 5 млрд. долара и включват доставка на противокорабни ракети, изтребители и зенитни системи с малък обсег. Последната пратка бе доставена само преди седмица.
 's picture

смехурко

Русия и Китай отново с вето

Хубавата новина е, че и Русия и Китай скоро ще се набълбукат доволно.
 's picture

Nikolai Nikolov

сирия

Русия убива ,а запада плямпа глупости вместо да въоръжи всички бунтовници с ракети и други унищожителни оръжия и путлер ще клекне. Другия вариянт заедно с бунтовниците да спрат Сатрапите путлер и асад.
Фатмак  's picture
Фатмак  
Фатмак

Ех, глупаче мило...

Западът помни Афганистан, муджахидините и това, какво направиха те с "унищожителните" оръжия и финансиране след 90-та. Западът помни двата атентата срещу Световния търговски център, западът помни Ирак, западът помни Мадрид и Лондон. Западът помни, макар и по-слабо и това, което ти не го знаеш - тероризма от 60-тте и 70-тте. Не си мисли, че днес някой ще повтори грешката да им дава "унищожителни оръжия".
 's picture

Бобо

Чушкопек

Рашките пак са по назад от нас , ние първи измислихме чушкопека ...... е те се напънали и направили чушкопек за 24 чушки , без аналог руския чушкопек най големия чушкопек ....

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.