Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Най-печелившият писател в света Джеймс Патерсън (който издава с екипа си от автори в сянка по около дузина книги годишно) се отказа от публикацията на романа си „Убийството на Стивън Кинг“, решавайки със закъснение, че не иска да причини на Кинг или семейството му „какъвто и да е дискомфорт“, разказва „Гардиън“.

През годините Кинг е създал в книгите си сериозен брой умопомрачени почитатели – от зловещата Ани Уилкс, която държи като заложник любимия си писател, отсичайки крака му, до злодея в последния му трилър Finders Keepers, който прострелва своя идол. Романът на Патерсън, чието излизане през ноември бе обявено едва миналата седмица, обещаваше да включва „всички най-големи негодници на Кинг, смесени в един“.

„Стивън Кинг се оказва в кошмар. Негов преследвач пресъздава ужасите от романите му – гласеше описанието на предстоящата книга. – И той няма да спре, докато не убие самия Крал – стига Кинг да не го освободи първи от неговата нищета (бел. ред. – игра на думи, от misery – нищета и името на романа „Мизъри“)“.

Посочваше се обаче, че писателят „не е участвал в създаването на романа, нито е свързан с него по някакъв начин“. Самият Патерсън миналата седмица коментира, че се надява Кинг да хареса книгата му и обясни, че му е огромен фен – признание, което никак не се радва на взаимност. През 2009 г. Стивън Кинг нарече Джеймс Патерсън „ужасен писател“.

Но сега, по-малко от две седмици след анонса за романа, Патерсън обяви, че той няма да излезе. Авторът добави, че решението е взето заради гласността покрай „Убийството на Стивън Кинг“, както и защото „фенове на Кинг са го притеснявали в собствения му дом в миналото“.

„Моята книга е позитивно изобразяване на измислен персонаж и – тук ще разкрия части от съдържанието – главният герой не е убит в действителност – казва Патерсън в свое изявление. – Но въпреки това не искам да причинявам на Стивън Кинг или неговото семейство какъвто и да е дискомфорт. От уважение към тях реших да не публикувам „Убийството на Стивън Кинг“.“

Според „Асошиейтед прес“, които са видели по-ранна редакция на романа, в него имало детектив на име Джейми Питърсън, който се опитва да спаси Стивън Кинг от мъжа, опитващ се да го убие.

Миналата седмица пред агенцията Патерсън заяви, че коментарите на Краля на ужаса за него са били „хипербола“.

„Аз знам, че не съм ужасен писател. Това е малко пресилено“, каза той, като добави, че ако Кинг напише роман на име „Убийството на Джеймс Патерсън“, той определено би искал да го прочете.

Всъщност ние също, за разлика от която и да е книга на Патерсън…

"Площад Славейков"

Коментари

Лаборант Ваню's picture
Лаборант Ваню
Лаборант Ваню

Двама халтурчици се обясняват

Двама халтурчици се обясняват в трето лице кой е по-голям халтурчик? Рыдаю.
 's picture

Dimitar Simov, MD

Точно

Последното изречение е супер вярно :)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.