Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Близо една трета от 4-те милиона мюсюлмани във Франция отрича светските закони, установи анкета, публикувана в седмичника "Журнал дю Диманш", съобщи Ройтерс.

На въпрос дали смятат Шариата за по-важен от законите на френската република, 29% от анкетираните отговарят "да".

Освен това 20% от мъжете и 28% от жените подкрепят закриването на лицето с никаб, или покриването и на цялото тяло с бурка. 60% искат жените и момичетата да носят забрадка в училищата и университетите, което е забранено от френските закони.

Скорошната забрана за носене на "буркини" по плажовете повиши напрежението между мюсюлманите и останалите френски граждани.

Анкетата, зад която стои тинк-танкът Institut Montaigne, оборва и едно предишно проучване - че мюсюлманите са 10% от 65-милионна Франция. Според техните преброявания, те са едва 5,6% от над 15-годишните, 10% от под 25 г. 84% от френските мюсюлмани са под 50. Анкетирани са били 1029 души.

Разбира се, възможно е да има много хора от мюсюлманско потекло, които не изповядват исляма.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.