В следващите фази на комплекса „София еърпорт център” ще бъдат вложени 150 млн. евро.

"От началото на 2017 г. започва изграждането на нови 35 000 кв. м офиси, вече водим разговори с архитекти”. Това обяви Ерик Асимакопулос, основател и управляващ партньор на лондонския фонд Revetas capital, който в началото на 2016 г. придоби обекта до летище София от американската компания „Тишман”.

„София еърпорт център” предлага под наем офис и складови площи. Досега са построени и отдадени 4 сгради.

В първите месеци на 2017 г. се очаква да тръгне строителството на още два обекта, като единият ще бъде обособен като място за най-различни услуги, които ще се ползват от наемателите – заведения, магазини и т.н.

След окончателното завършване „София еърпорт център” ще бъде един от най-големите комплекси в столицата - със 180 000 кв. м офиси и 28 000 кв. м складове.

Revetas capital е собственик и на мол „София сити център”, който вече работи под името „Парк център София”. Ерик Асимакопулос съобщи, че фондът е вложил 6-8 млн. евро за пълното обновяване на търговско-развлекателния комплекс.

Заетостта на площите в мола вече е близо 90%, като след приключване на преустройствата ще достигне 92%.

Revetas capital купи търговския комплекс през лятото на 2014 г. от американския фонд „Хайтман”. Стойността на сделката не беше обявена официално, като в основната си част беше поемане на дълг към банка (117 млн. лв. към края на 2013 г.). Със сигурност част от задължението е било отписано при сделката, защото Асимакопулос заяви, че общата стойност на инвестицията в "Парк център София" е 50 млн. евро.