"Тръмп е национален позор и международен парий", посочва бившият държавен секретар на САЩ Колин Пауъл. Острото определение се съдържа в имейли, чието съдържание изтече в публичното пространство, съобщава Си Ен Ен. 

Колин Пауъл, който бе дипломат номер 1 на президента Джордж Буш младши, а преди това и най-високопоставеният генерал в САЩ, нарича движението, което твърди, че Обама е мюсюлманин и което е подкрепено от Тръмп - расистко.

"Много ми се иска, след като Тръмп продължава да твърди това, да покаже удостоверение, че той (Обама б.р) е наистина мюсюлманин", пише Пауъл в меил от август т.г.

Пеги Сифрино, сътрудничка на Пауъл, коментира за Си Ен Ен:

"Да съдържанието на мейлите е вярно. Повече нищо няма да кажа на този етап".

"Посланията на Тръмп са към най-лошите ангели сред републиканците и към най-бедните бели хора", коментира още Колин Пауъл. И предупреждава:

"Вие момчета, които играете тази игра с него, вие сте му кислорода".

Електронните писма на бившия държавен секретар, бяха пуснати от D.C .leaks, организация, която вече няколко пъти прави публични пощите на известни личности, които са били хакнати.

Разпространените имейли са около 30 000. В тях още през март миналата година Колин Пауъл е разтревожен за здравето на Хилъри Клинтън.

"Никак добре не изглежда по телевизията", пише Пауъл на 14 март 2015 г. за Хилъри до Джефри Лийдс, най-големият спонсор на демократите. И продължава: "Тя се преуморява до смърт. А през първата година от работата й в Белия дом ще бъде на 70 години".

В отговор Лийдс припомня свой разговор със сенатора Шелдън Уайтхауз.

"Той, който е страшен привърженик на Клинтън, ми писа, че преди време двамата са чели лекции на някакво събитие и Хилъри едвам е изкачила стълбите на сцената". 

Междувременно след обявеното заболяване на Хилъри Клинтън - пневмония, продължават да се разрастват съмненията за някаква много по-сериозна болест, пазена в дълбока тайна.

Вече плъзнаха и слухове, че републиканците търсят спешно нейн заместник. Дори се назовават и имена - Бърни Сандърс, който бе най-големият й конкурент на първичните избори на демократите, вицето на Хилъри Тим Кейн и и настоящият вицепрезидент на Обама Джо Байдън.

Ще се стигне ли до смяна на коня в последния момент - само 8 седмици преди изборите на 8 ноември, предстои да разберем в следващите дни. Защото вече няма време.