Хилъри Клинтън - кандидат-президентката на Демократическата партия, е болна от пневмония, предаде АП.

Диагнозата й е поставена още на 9 септември. За болестта обаче стана ясно едва вчера. Тогава Хилъри (68 г.) неочаквано напусна възпоменателната церемония в Ню Йорк за 15-ата годишнина от атентатите на 11 септември 2001 г.

Причината е обезводняване, каза лекарката на г-жа Клинтън. Кандидат-президентката се е почувствала зле от горещината.

За кратко Хилъри е била отведена в близкия апартамент на дъщеря й Челси. По-късно тя заяви пред журналисти, че се чувства много добре.

Няколко часа по-късно личната й лекарка Лайза Бардак съобщи, че на кандидатката за президент в петък е била поставена диагноза пневмония. 

"Предписано й бе лечение с антибиотици и бе посъветвана да си почива и да промени графика си", съобщи д-р Бардак.

Предизборният екип на Клинтън не е отговорил снощи на множеството въпроси дали е автентичен видеозаписът, разпространен в социалните мрежи. На него се вижда как тя залита и нейни сътрудници я подкрепят. Той бе пуснат в туитър от човек, който също отказва коментар.

На церемонията в Ню Йорк присъства и Доналд Тръмп - съперникът на Хилъри на изборите на 8 ноември. Републиканският кандидат обаче проявил забележителна сдържаност, отбелязва АП. На въпрос на журналист за прилошаването на г-жа Клинтън той отговорил спокойно, че не знае нищо.

Заради заболяването си Хилъри Клинтън отмени предизборно пътуване до Калифорния. Тя трябваше да тръгне днес на двудневна обиколка из най-населения американски щат, където планираше да произнесе реч за икономиката и да участва в събития за набиране на средства за кампанията.