Мнозинството българи нямат доверие в правителството, нито в премиера Пламен Орешарски. Това сочат данните от допитване на агенция "Галъп", направено по поръчка на Би Ти Ви.

46 на сто категорично заявяват, че не се доверяват на програмата и действията на кабинета. А едва 17.5 на сто го подкрепят. При това с отговор "по-скоро да" са още 18 процента, а 16.4 заявяват "по-скоро не". Така че реално около 62% не харесват правителството, а приблизително 36 на сто го одобряват.   

Най-яростните критици на кабинета са младите. 62 на сто на възраст между 18 и 24 години не подкрепят Министерския съвет. Българите със средно образование също са "против" - цели 50% от тях. Почти половината от столичани не харесват кабинета.

Най-доверчиви към изпълнителната власт са хората над 75 години - 31 на сто. 24 процента от живеещите в селата харесват правителството, както и 60% от хората с основно образование.

42 процента от гражданите на България категорично нямат доверие на премиера Пламен Орешарски. Той се ползва с одобрението на 20 на сто - те са основно пенсионери, живеещи в селата и без образование, сочи проучването на "Галъп".