"Путин ще се подсмихва под мустак, ако Хилъри стане президент", заяви на предизборен митинг във Вирджиния бийч Доналд Тръмп, предаде Евронюз. Така атаките между двамата претенденти за Белия дом се пренесоха на полето на международната политика. "Путин просто не я възприема сериозно", продължи републиканецът.

"Русия също толкова не обича "Даеш", колкото и ние. Е тогава няма ли да е добре да се обединим и да се разберем и да свалим в нокаут джихадистите", попита риторично милиардерът на среща с щатски ветерани. "Това няма ли да е едно добро нещо", допълни той.

Хилъри постоянно ни вкарва в трудни разговори и после се отдръпва. Гледах в самолета нейни изяви. Прави остри бележки и критики срещу Русия, после се врътва на токовете си и си сяда, разясни предприемачът.

Той обвини в бездействие Барак Обама и Хилъри Клинтън от времето когато тя беше държавен секретар. Според него тяхната дипломация в Близкия изток е довела до създаването на "Даеш".

"Ако нашата страна се управляваше от нормални хора, нямаше да възникне "Даеш". А сега слушам, че джихадистите действат на територията на 28 държави и разпространяват влиянието си. Лошите решения и глупостта на Хилъри Клинтън и Барак Омаба способстваха за раждането на терористичната групировка", обяви Тръмп.

Хилъри не му остана длъжна и коментира:

"През цялата си кампания той обижда хората, които носят с чест униформата и защитават САЩ в цял свят, както и нашите най-съкровенни ценности. Човек, който се държи толкова зле с американските ветерани, може ли да бъде главнокомандващ. А що се отнася до борбата с "Даеш" той толкова често си мени мнението, че е невъзможно да се разбере какво говори".