Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Една изтрита снимка от фейсбук повдига завесата над театралното представление, наречено „как трима старозагорски младежи купиха Дипломатическия клуб „Бояна” за 8,5 млн. лв.

Първата сцена се разигра миналата седмица, когато фирма „Ексклузив уеб дизайн” на младите, красиви и неизвестни предприемачи Ванеса Тодорова (21 г.), Йордан Йорданов (24 г.) и Димитър Йорданов (20 г.) спечели търг за ценния държавен актив. За сумата от 8,5 млн. лв., без конкуренция.

Източниците на Клуб Z потвърдиха, че режисьор на постановката е далеч по-известният депутат от ДПС Делян Пеевски. Така става по-ясно защо никой не се осмели да наддава срещу новоизлюпените бизнесмени, а най-богатите българи от специализираните класации се скриха в миша дупка.

Предполагаемата връзка на Пеевски с младите старозагорци не е трудно откриваема при наличието на социални мрежи.

От фейсбук става ясно, че семейството на старозагорските братя Йордан и Димитър Йорданови е в близки отношения с фамилията на известния мениджър от пътното строителство Цветан Цонев. Само допреди три месеца Цонев беше член на Съвета на директорите на строителната компания „ПСТ груп”. Според медийни публикации дружеството в последните години бе част от бизнес империята на Делян Пеевски. В материал на „Капитал” от 3 юни тази година се казва, че „от ръководството на „ПСТ груп” си тръгва Цветан Цонев, сочен за ръката на Делян Пеевски в компанията”.

В четвъртък по обед Клуб Z разкри подробностите за търга и само часове по-късно от фейсбук изчезна снимката, на която са заедно семейство Йорданови и семейство Цоневи. На кадъра са запечатани съдружникът в „Ексклузив уеб дизайн” Димитър Йорданов, в тъмен костюм, майка му Дияна Йорданова (вдясно от него), Цветан Цонев (вторият отляво) и съпругата му Наталия (с пъстрата риза).

В центъра на снимката е Димитър Йорданов, съдружник в "Ексклузив уеб дизайн".

Атмосферата наподобява типичните роднински събирания за абитуриентски бал, а момчето, прегърнало през кръста Наталия Цонева, прилича много на другия герой от търга - Йордан Йорданов.

Нямаше да обърнем внимание на снимката, ако не беше мистериозното й изчезване.

В интернет все още е видно, че съпругата на Цветан Цонев – Наталия, е сред първите, харесали корпоративния фейсбук профил на „Ексклузив уеб дизайн” (виж снимката от компютърния екран).

Цветан и Наталия Цоневи имат семейна фирма „Натан 50”, както и център за професионално обучение към дружеството. Компанията де юре е собственост на Наталия, а Цветан Цонев е отбелязал във фейсбук, че работи там. Ако напишете в Google наименованието „Натан 50”, първият сайт, който излиза, е на... „Ексклузив уеб дизайн” на тримата старозагорци. Причината вероятно е, че „Натан 50” са клиенти на младите бизнесмени, занимаващи се с уеб дизайн и реклама.

Потърсихме за коментар Наталия Цонева, за да внесе повече яснота с изчезването на снимката и да разкаже за отношенията си със старозагорските братя Йорданови.

Нямам никаква представа защо снимката вече я няма във фейсбук”, коментира за Клуб Z Наталия Цонева.

На въпрос дали се познава със семейството на Димитър и Йордан Йорданови, Цонева каза дословно: „Защо трябва да се познавам със семейството им, като съм харесала фирмата. Те са във фейсбук, какъв е проблемът?” Попитахме госпожата и дали младите старозагорски бизнесмени са платежоспособни (предвид спечеления имот за 8,5 млн. лв.). Отговорът й беше: "нямам представа, това няма никаква връзка с това дали съм ги харесала или не".

В крайна сметка, няма нищо лошо да си приятел с новия собственик на Дипломатическия клуб „Бояна”. Без значение #КОЙ е той.

Коментари

 's picture

Радев

Мой приятел, който живее на

Мой приятел, който живее на "Чекаларов", но в другия край, близо до тимаджийската резиденция, ми разправя, че Пеевски ката ден ходел в клуба.
Антон Христов's picture
Антон Христов
А. Христов

Робство 2016

Като им види човек аматьорския сайт и колко фалшиви проекти са наблъскали му става ясно. То това си е стандартна практика на ДПС - изкупуват държавата с поставени лица за да не дразнят. Тихичко и ефектно.
 's picture

една българка

Така е, защото някой тихичко

Така е, защото някой тихичко и ефективно им я продава. Държавата. Ама не остана кой да им пречи вече. КОЙто можаха - купиха, КОЙто не можаха - пропъдиха или смазаха и очерниха.
 's picture

noobest

Цонев

Цв.Цонев не беше ли изпълнителен директор на "Трейс"? Кога е успял да смени пистата, че и да излезе от нея... в динамични времена живеем.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.