Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В слово по случай 9 септември 1944 г. от парламентарната трибуна депутатът Валери Жаблянов обяви денят за "нашият български празник на победата". И поясни, че има предвид "победата на справедливостта, свободата и човечността". Според Жаблянов 9 септември е резултат от борбата срещу неконституционния режим на държавата и фашистките политически организации.

"Прогресивните политически сили успяха да намерят формулата за широко обединение. Програмата на ОФ си поставя за цел създаването на истинско народно правителство", заяви Жаблянов.

Според него на 9 септември е било установено широко коалиционно управление и за няколко десетилетия е бил изградено индустриално общество в България, което днес е в руини.

За разлика от друг път нито един депутат от десницата не стана, за да отговори на изявлението на БСП. Не го направи и никой от ГЕРБ, нито от ДПС. По-рано през деня гражданско шествие обяви денят за траурен.

Малко по-късно лидерката на БСП Корнелия Нинова, кандидатът за президент от левицата ген. Румен Радев, самият Жаблянов и депутати поднехоса цветя пред Паметника на незнайния войн по случай годишнината, предстоят им чествания пред Паметника на съветската армия в София.

Днес отдaвaме почит нa всички жертви, на невинно зaгинaлите и нa тези, зaгинaлите зa своята идея зa Бългaрия. Днешнaтa дaтa е повод дa нaпрaвим крaчкaтa към помирение с минaлото. Нaшaтa силa е в помирението и единението нa нaциятa.”

Това заяви ген. Румен Радев.

„Девети септември е дрaмaтичнa дaтa в българската история. Много бългaри зaгивaт, но нaй-стрaшното е, че бългaри зaгивaт от бългaри. Ето защо 9-ти септември трябвa дa се помни и в никaкъв случaй не трябвa дa се зaбрaвя”, каза още той.

Посолството на Руската федерация у нас пък отбеляза деня в страницата си във фейсбук със снимки отпреди 72 години. Интерпретацията е как българите са посрещнати Съветската армия като освободители от фашизма:

 

 

Депутатът от Гражданския съвет на Реформаторския блок Петър Славов пък бе с друго послание в социалната мрежа, включващо и стартиращото днес участие на американски изтребители F -15 в охраната на въздушното ни пространство:

 

 

 

 

Коментари

Лаборант Ваню's picture
Лаборант Ваню
Лаборант Ваню

Депутатът от реформаторския блок

вместо да дъвче дъвки за девети септември, да ни разкаже какви други сделки са сключвани за имоти на безценица а-ла костовата приватизация от реформаторските министърчета. Реформаторите - не по-малко гнусни от гербавите, депесарите и комунистите.
От къв  зор's picture
От къв зор
Регистриран

Ако имаш данни за продадени

Ако имаш данни за продадени имоти на безценица ги носи в прокуратурата, а не говори общи приказки тук.
Лаборант Ваню's picture
Лаборант Ваню
Лаборант Ваню

радане,

ти ли си?
 's picture

Sparrow

За изграденото индустриално общество

Какво ползваме днес в резултат на "индустриалното общество": 1. Автомобилът -немски, японски, ЧЕШКИ... 2. Телефонът - само не и наш и не руски 3. Телевизорът - само не и наш и не руски 4. Компютърът - само не и наш и не руски За съжаление и храните рядко са наши !! Четете доклада на Петър Младенов от 1989г. за състоянието на цялото ни стопанство !!!! Защо К. Нинова не отговори на въпроса: Защо падна социалистическата система, след като е била толкова добра?? Да не забравя,че има много съвременници !!
Лаборант Ваню's picture
Лаборант Ваню
Лаборант Ваню

Какво ползваме ли? Ма сериозно?

1) Токът, дето зарежда телефона и захранва телевизора и компътра е от соцалистическите централки. 2) Водата, дето я пиеш е от социалистическото водоснабдяване. 3) Топлото, що си грееш задника на него, е от социалистическото парно, а там, където го няма - от изсичането изгарянето на социалистическите гори 4) Това, че всеки все още има жилище, в което да се свре и някакво, макар и все по-лошо образование, е дар от соца 5) Големите олигарси до един живеят от приватизираните останки на соца - от Оги Донев, който опапа Фармахим, през Иво Прокопиев, който опапа Каолин, до Пеевски и Домусчиев, които опапаха Булгартабак и Балкан. 6) "Големите" политици плюскат и те оттам. Ей на, оня реформатора с "царските конюшни" и той се опита да хапне държавно. А социалистическата система падна по същата причина, поради която и капитализма ви едва крета - щот сте много, ама много прости и мързеливи. Честит ви девети септември.
 's picture

смехурко

09.09

Жалки и безочливи хора на шествие!?
Лаборант Ваню's picture
Лаборант Ваню
Лаборант Ваню

жалки и безочливи хора от

жалки и безочливи хора от коалицията (има и министри на герб намесени), продават имоти на безценица, а после те и тролчетата им, на заплата от комисиона, отклонявате вниманиет с празни приказки за девети септември.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.